Nieuws

« Vorige - Volgende »

Uitspraak Tamara Wolvers gaat door

6 maart 2012 - 12:49  •  reacties

Uitspraak Tamara Wolvers gaat door

Alphen aan den Rijn -

De procureur-generaal (een onafhankelijke partij) heeft de Hoge Raad (HR) eind vorig jaar geadviseerd het proces omtrent de moord op de Alphense Tamara Wolvers over te doen.

Het gerechtshof in Den Haag heeft onvoldoende aandacht geschonken aan de onderzoeksresultaten van het NFI, die onderzoek deed naar Tamara's aangetroffen DNA. Als de Hoge Raad de PG (procureur-generaal) gelijk geeft, gaat de zaak terug naar het gerechtshof en wordt deze door een ander Hof onder de loep genomen; niet meer door de Haagse vestiging. Kortom, de zaak wordt dan opnieuw in hoger beroep behandeld.

'Het is zeker niet gezegd dat het proces vrijwel zeker over moet. Ik ga geen percentages noemen hoe groot de kans is dat het advies wordt opgevolgd. Dat is aan de raadsheren', lichtte een woordvoerster van de Hoge Raad destijds toe. Vader Berry Wolvers put hoop uit het advies van de PG: 'Wij gaan ons hier aan vastklampen. En als de Hoge Raad oordeelt dat het proces over moet, heb ik er goede hoop op dat het DNA-materiaal wel in een samenhang wordt bekeken.'

Moord vijf jaar geleden
Het was dinsdag 12 juli 2011 precies vijf jaar geleden dat Tamara Wolvers dood werd aangetroffen in haar ouderlijk huis aan de Maasstraat in Alphen. Tamara was gekleed in een badjas en om haar hoofd was een plastic tas gesnoerd. Uit sectie bleek dat de Alphense als gevolg van verstikking om het leven was gekomen. Ook was de Alphense meerdere malen met een mes gestoken.

Justitie wil dat Jacob G. veertien tot vijftien jaar de gevangenis in gaat, maar zowel de rechtbank als het gerechtshof sprak de Alphenaar vrij. Zij achten niet onomstotelijk bewezen dat G. de dader is. Het DNA-materiaal is individueel gezien niet sterk genoeg. Het Openbaar Ministerie is er nog steeds van overtuigd dat Tamara's ex-oom de moord heeft gepleegd en wil dat het bewijsmateriaal in samenhang beoordeeld wordt.

Fotograaf: Josh Walet