Nieuws

« Vorige - Volgende »

Politie heeft verdachte aangehouden voor gewapende overval

10 april 2019 - 13:45  •  reacties

Politie heeft verdachte aangehouden voor gewapende overval

Alphen aan den Rijn - De 20-jarige man uit Rotterdam is in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt er van verdacht het echtpaar in hun woning te hebben beroofd. Het echtpaar had een horloge aangeboden via Marktplaats en maakte een afspraak met de man. De man kwam vrijdagavond naar de woning, bekeek het horloge en liep naar buiten om geld te pakken. Hij draaide zich echter om en bedreigde de bewoners met een wapen. De man nam naast het te koop aangeboden horloge ook het horloge van de vrouw mee en verliet de woning.

De politie zette vervolgens een grote zoekactie op naar de verdachte maar deze was tevergeefs, de verdachte was nergens te bekennen. De verdachte kwam in het onderzoek van de recherche al snel in beeld. Op meerdere verblijfsadressen van de verdachte zijn huiszoekingen gedaan op zoek naar de gestolen goederen. De man zit vast en wordt 12 april voorgeleid aan de rechter-commisaris.

Waarschuwing
De politie en Marktplaats waarschuwen mensen. “Laat vragen, biedingen en betalingen altijd via Marktplaats Berichten verlopen. Zo heb je gemaakte afspraken altijd bij de hand. Mensen met slechte bedoelingen willen zo min mogelijk sporen achterlaten en proberen onderling contact buiten Marktplaats te houden, bijvoorbeeld via Whatsapp of telefoon. Zorg dat je een goed beeld hebt met wie je handelt. Kijk bijvoorbeeld naar andere advertenties van de verkoper of hoe lang iemand geregistreerd is op Marktplaats. Controleer de gegevens op de website van de politie en check de (ver)koper bijvoorbeeld ook via Google, social media en internetfora. Deel nooit een kopie van je ID/bankpas of rijbewijs. Ook niet als de (ver)koper daar om vraagt."

Fotograaf: Josh Walet