Nieuws

« Vorige - Volgende »

Politie Alphen aan den Rijn krijgt bodycams

7 mei 2019 - 10:57  •  reacties

Politie Alphen aan den Rijn krijgt bodycams

Alphen aan den Rijn - "Helaas krijgen we er niet genoeg voor alle collega's maar ik ben blij met alles wat we wel krijgen. Al kan ik maar twee dienstwagens voorzien van een bodycam dan is dat al een hele verbetering", meldt hij. Uit onderzoeken is gebleken dat de bodycams helpen bij arrestaties. Voornamelijk voor bewijs maar arrestanten zijn ook minder agressief. "Het is dus ook een preventief middel", legt Nieumeijer uit. 

De aanschaf van de bodycams is een Europese aanbesteding en deze moeten worden verspreid over alle korpsen in Nederland. "Dat kost veel tijd en dat begrijp ik. Ik hoop dat in de toekomst alle agenten kunnen beschikken over een bodycam", aldus Nieumeijer. 

Burgemeester Liesbeth Spies is ook blij met de komst van de bodycams voor het Alphense team. "Ik hoop dat de onrustzaaiers zich beter gedragen tegenover de agenten."

Nieumeijer legt ook uit dat de bodycams een lerend vermogen hebben. "Ook voor de agenten zelf zijn de camera's een fijn middel. Je kunt terug zien hoe je hebt ingegrepen op een situatie en zo kun je zien wat je de volgende keer anders of beter kan doen."

Fotograaf: Josh Walet