Nieuws

« Vorige - Volgende »

Rollerbankcontrole in centrum Alphen aan den Rijn

7 mei 2019 - 14:05  •  reacties

Rollerbankcontrole in centrum Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn - Met een rollerbank kan de politie controleren of een brom/ snorfiets harder gaat dan de toegestane snelheden van 30 en 50 km per uur. In totaal zijn er vijf personen bekeurd omdat hun voertuig veel harder ging dan toegestaan is. De hoogst gemeten snelheid voor een snorfiets was 53 km/u en voor de brommers 65 km/u.

Er was één persoon die weg reed voor de politie omdat hij niet mee wilde werken aan de controle. Een agent op een motor heeft hem makkelijk en snel kunnen achterhalen. Hij had een goede reden om weg te rijden want de bestuurder kon geen rijbewijs laten zien, zijn snorfiets ging te hard en zijn remmen waren niet in orde. Ook had hij gladde banden en een slecht leesbare kentekenplaat. Naast een bekeuring heeft hij ook een WOK-melding gekregen. Dit laatste betekend dat hij eerst zijn scooter in orde moet laten maken en moet laten keuren bij het RDW voordat hij weer op zijn scooter wil stappen. 

Alle personen met een opgevoerde brom/ snorfiets hebben zo'n WOK-melding gekregen. De politie meldt op Facebook dat gelukkig de meeste mensen wel hun zaken op orde hadden.

Fotograaf: Josh Walet