Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphen aan den Rijn iets minder veilig volgens AD misdaadmeter

25 mei 2019 - 09:29  •  reacties

Alphen aan den Rijn iets minder veilig volgens AD misdaadmeter

Alphen aan den Rijn - Het AD heeft voor de misdaadmeter gebruik gemaakt van de politiegegevens over 2018. Hierin worden aangiftes en meldingen van tien delicten meegenomen. Deze delicten zijn woninginbraak, inbraak in schuur, garage of tuinhuisje, diefstal uit of vanaf een auto, diefstal van auto of motor, zakkenrollen, bedreiging, mishandeling, straatroof, overvallen en vernieling. 

 Het verschil met het jaar ervoor zit hem vooral in het aantal autoinbraken, dat zijn er bijna 50 meer dan het jaar ervoor. Ook zijn er meer straatroven gepleegd, dat waren er in 2017 nog 4, in 2018 zijn dit er al 10. Het aantal inbraken in schuren is ook iets gestegen, alle andere delicten zijn gedaald.

In het eerste kwartaal van 2019 ligt het aantal misdrijven ook hoger dan in het eerste kwartaal van 2018. De politie gaf eerder al aan dat dit ook komt omdat er meer misdrijven worden aangegeven, zoals het stelen van fietsen en ook het percentage misdrijven door cybercrime neemt toe. Politiechef Nieumeijer zei eerder al dat het ook de maken heeft met het tekort aan blauw op straat. 

Gemiddeld gezien scoort Alphen nog steeds redelijk.

Fotograaf: Josh Walet