Nieuws

« Vorige - Volgende »

Mogelijk meer betrokkenen bij overval Trossel

22 maart 2012 - 17:19  •  reacties

Mogelijk meer betrokkenen bij overval Trossel

Alphen aan den Rijn -

'Wij vinden het wel heel toevallig dat de bus juist op die plekken in Alphen en Koudekerk stond. Dat moet je geweten hebben, dat is iets te veel toeval', aldus een politiewoordvoerder.

De zegsman spreekt van plekken waar je niet 'zomaar per ongeluk langsrijdt' tijdens de vluchtroute. In de dagen voor de overval is de bus meerdere malen in Koudekerk gezien en kort na het misdrijf werd de vierwieler uitgebrand teruggevonden op een parkeerterrein bij het kruispunt van de Oudshoornseweg met de Delftzichtweg. De politie sluit dan ook niet uit dat nog één of meerdere mensen zich met de overval hebben bemoeid die woonachtig zijn Alphen, Koudekerk of omstreken.

Beloning 7500 euro
Samen met het Openbaar Ministerie is een beloning uitgeloofd van 7500 euro die leidt naar de gouden tip. Ondanks dat het televisieprogramma Opsporing Verzocht dinsdagavond aandacht schonk aan de zaak, zijn de puzzelstukjes nog niet op z'n plaats gevallen. De bedrijfsleidster (58) werd op 18 oktober 2011 bij haar woning aan de Keizershof opgewacht door twee mannen. Onder bedreiging van geweld is ze meegenomen in een gestolen bus. Eenmaal bij de juwelierswinkel in winkelcentrum Aarhof aangekomen is een onbekende hoeveelheid sieraren uit de kluis gestolen. De medewerkster werd mishandeld en raakte gewond.

Na de overval zijn de twee overvallers met de witte bestelbus weggereden richting de Oudshoornseweg met de kruising Delftzichtweg. Daar is het voertuig uitgebrand aangetroffen door de politie. Twee daders zijn hierna weggevlucht op een zwarte scooter. Zij droegen zwarte helmen. Ze zijn vermoedelijk richting Woubrugge gevlucht. Een deel van de buit is teruggevonden. Twee Hagenaars van 31 jaar werden in december en januari aangehouden, maar zijn vanwege gebrek aan bewijs vrijgelaten. Het tweetal blijft verdachte in de zaak.

Fotograaf: Josh Walet
Juweliershuis Trossel.'
Juweliershuis Trossel

Al 30 jaar een begrip in Alphen.