Nieuws

« Vorige - Volgende »

Verdachte moord Elsa blijft vastzitten

8 juni 2012 - 14:22  •  reacties

Verdachte moord Elsa blijft vastzitten

Alphen aan den Rijn -

Vrijdag vond opnieuw een pro-formazitting plaats in de rechtbank van Den Bosch. Tijdens de zitting werden een aantal onderzoeken behandeld.

Op z'n vroegst wordt de zaak pas in het najaar inhoudelijk behandeld, omdat er tot en met september geen ruimte is. Om die reden zal de eerst volgende zitting opnieuw een pro-formabijeenkomst zijn.

Elsa toch niet levend begraven
Het onderzoek heeft vertraging opgelopen doordat in april bekend werd dat Elsa, die in december 2010 na drie maanden vermist te zijn dood werd gevonden in het Wijboschbroek, toch niet levend is begraven. Het NFI voerde een contra-expertise uit op het lichaam van Tisseur en sluit uit dat Elsa levend is begraven.

In eerste instantie oordeelde een patholoog van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) dat de 35-jarige Elsa Tisseur was omgekomen doordat ze levend werd begraven in een bosperceel in het Noord-Brabantse Veghel. Hoe de vrouw is omgebracht kan het NFI niet vaststellen.

De rechter oordeelt dat er nog altijd voldoende verklaringen van getuigen zijn die het aannemelijk maken dat Elsa's levenspartner de moord pleegde.

Fotograaf: Josh Walet