Nieuws

« Vorige - Volgende »

Eis: zestien jaar cel voor moord op Elsa Tisseur

5 oktober 2012 - 11:46  •  reacties

Eis: zestien jaar cel voor moord op Elsa Tisseur

Alphen aan den Rijn -

Volgens de officier van justitie heeft Elsa's levenspartner uit Veghel de 35-jarige vrouw met opzet en voorbedachten rade vermoord en begraven in een Noord-Brabants bos.

Luguber en verschrikkelijk noemt het Openbaar Ministerie de moord. Justitie kent de straf toe op basis van getuigenverklaringen. Twee vrienden van Van E. hebben onafhankelijk van elkaar tegenover de politie verklaard dat de Veghelaar tegen hen vertelde dat hij Elsa had vermoord. De verdachte zou een kussen op haar mond hebben gedrukt, in een tapijt gerold en begraven in het Wijboschbroek.

Een expert van het NFI heeft vastgesteld dat de Alphense levend is begraven. Het OM stelt dat de vrouw nog niet gestorven was en baseert dat op modder dat achter haar stembanden is gevonden. Daarnaast is er gereedschap in de tuin van Van E. aangetroffen met sporen die overeenkomen met de grond uit het bosperceel waar Elsa in december 2010 werd gevonden.

Woensdag werden gruwelijke details bekendgemaakt over de wijze waarop de vrouw door verstikking om het leven is gebracht. Tegen twee mannen zou Mario van E. hebben gezegd dat hij Elsa heeft vermoord. Van E. ontkent. Een alibi heeft de verdachte niet. Het OM heeft om de strafeis te bepalen aansluiting gezocht bij eerdere zaken waarbij het slachtoffer levend is begraven.

Fotograaf: Josh Walet