Nieuws

« Vorige - Volgende »

Resultaten onderzoek Vroege later bekend

23 oktober 2012 - 18:02  •  reacties

Resultaten onderzoek Vroege later bekend

Alphen aan den Rijn -

Gedurende het onderzoek in diverse Haarlemse sloten en -groenstroken heeft Politie Kennemerland een grote hoeveelheid spullen aangetroffen. Experts nemen de goederen onder de loep.

'Wij moeten beoordelen of dat spullen zijn die je uit iedere willekeurige sloot pikt, of echt een link hebben met de zaak', lichtte een politiewoordvoerster vorige week maandag desgevraagd toe aan Alphen Stad FM/TV. De Alphense Lisette Vroege wordt al ruim twintig jaar vermist. 'Het gaat met name om vondsten waarbij wij willen uitsluiten dat het verband houdt met de verdwijning. Zo hebben wij een stukje stof gevonden.'

Concrete aanwijzingen zijn niet boven water gevonden. 'Het is niet zo dat we menselijke resten hebben aangetroffen in de sloten of bijvoorbeeld een schoen (in 1992 stuitte de politie op een van de twee schoenen die Vroege aanhad, red.).' Onder meer het NFI heeft ruimschoots de tijd nodig om alle spullen te analyseren. In een van de Haarlemse sloten werd een handgranaat uit de Tweede Wereldoorlog geborgen.

Fotograaf: Josh Walet