Nieuws

« Vorige - Volgende »

Drie woninginbraken in de Willemstraat

12 december 2012 - 11:44  •  reacties

Drie woninginbraken in de Willemstraat

Alphen aan den Rijn - Dezelfde dag werd ook aan de Prins Hendrikstraat ingebroken in een bejaardenwoning. Ook hier werd een ruit ingeslagen om vervolgens de knip te openen en zo binnen te komen. De hele woning is doorzocht maar het is nog niet bekend wat er is gestolen.

Extra politiesurveillance
De politie zet extra agenten en middelen in om meer te controleren, maar ook de inzet van de inwoners wordt gevraagd om het hoge aantal woninginbraken terug te dringen. In Waddinxveen zijn inmiddels matrixborden geplaatst om te waarschuwen voor inbraken. Het is de bedoeling dat dit voorbeeld ook in andere gemeenten wordt opgevolgd.

Sinds de extra surveillances zijn er al meerdere aanhoudingen verricht voor woninginbraken en het bezit van inbrekersgereedschap. Inwoners kunnen verdachte situaties zoals een opvallend rondrijdende auto of verdachte personen melden bij de politie via 112.

Probeer zoveel mogelijk informatie door te geven, zoals hoe ze eruit zagen en in welke richting ze vertrekken, en belangrijk is om dit natuurlijk zo snel mogelijk te doen.

Bron: Politie.nl

Fotograaf: Josh Walet