Nieuws

« Vorige - Volgende »

Scorende Jongens niet welkom op veldje Tolstraat

16 juli 2013 - 09:04  •  reacties

Scorende Jongens niet welkom op veldje Tolstraat

Alphen aan den Rijn -

Tijdens de zoektocht naar een nieuwe locatie heeft Scorende Jongens diverse locaties bekeken en gekeurd. Uiteindelijk is de Tolstraat als meest ideale locatie gekozen en 14 juli geopend. Tijdens de zoektocht is er gekeken of de veldjes openbaar of privéterrein zouden zijn en is de voetbalschool door een ambtenaar verkeerd geïnformeerd. Waar de voetbalschool zondag 14 juli achter kwam is dat het veld eigendom is van het Groene Hart Lyceum.

Eerste actie van maandagmorgen was een afspraak met het Groene Hart Lyceum. Uitkomst van dit gesprek is dat er mogelijk huur betaald moet worden voor het gebruik van het veldje. Echter zullen de gesprekken hiervan pas in september wanneer het Groene Hart Lyceum weer open gaat.

‘’Wij als Scorende Jongens zijn enorm verrast en teleurgesteld dat het Groene Hart Lyceum ons de toegang ontzegt. Doordeweeks mogen buurt kinderen wel gewoon voetballen op het veldje en waarom het ons wordt ontzegt begrijpen wij niet. Wij geven kinderen gratis voetbaltraining, zijn geen religieuze, commerciële of aan een organisatie verbonden initiatief dus zou alleen de ‘’stichting’’ voor onze naam een belemmering zijn, dat is jammer’’ aldus voorzitter Zevenbergen.

Ondanks de teleurstelling respecteert Scorende Jongens de keuze van het Groene Hart Lyceum. Aankomende zondag worden alle ouders & kinderen opgewacht door de trainers van Scorende Jongens en zullen zij zich lopend naar het openbare veldje aan de Stuyvesantlaan (750m verderop) gaan en daar de training voortzetten. Wanneer de kinderen & ouders dit goed vinden zal dit een tijdelijke oplossing worden voor de zomervakantie en zal er na de vakantie weer met het GHL gepraat worden.

Fotograaf: Josh Walet