ARC verliest onnodig bij Excelsior '31

27 augustus 2011 - 21:17  •  reacties

ARC verliest onnodig bij Excelsior 31

Alphen aan den Rijn -

Van het aanvallende en attractieve ARC, dat indruk maakte tegen IJsselmeervogels en Quick '20, was in Rijssen weinig te zien: vier verdedigingsfouten, vier tegentreffers.

Na een sterk begin van ARC, waarin overigens nauwelijks echt uitgespeelde kansen werden gecreëerd, kwam Excelsior op voorsprong. Machiel van Maarseveen bracht Lorenzo Rimkus in een moeilijke situatie. Die leed balverlies en uit de counter scoorde Christian Cicek 1-0. Een minuut later counterde de thuisclub opnieuw. Aäron Balk haalde zijn tegenstander neer en uit de strafschop scoorde Andreas David 2-0.

Voordat ARC in de tweede helft wat terug kon doen, kopte de Overijsselse ploeg op de lat. Uit een hoekschop maakte Gert Labots 2-1. Labots brak voor de Racing een ban want in de twee voorgaande seizoenen wisten de Alphenaren geen directe goal te maken uit een corner in een competitieduel. ARC zette daarna druk op de club uit Rijssen, maar een nieuwe counter leidde de 3-1 in. Lorenzo Rimkus hief de buitenspelval op en Cicek kon alleen op Balk af gaan. In eerste instantie keerde Balk, maar de rebound ging er alsnog in.

Korte tijd later maakte Milan Berck Beelenkamp een overtreding in het zestien meter-gebied en Karim Chengachi besliste de wedstrijd. In blessuretijd tekende Marcel Vondeling voor de eindstand. Hij schoot een vrije trap hoog in en doelman Arjan Kok liet de bal door zijn handen glippen. ARC'ers Jeffrey van den Berg en Jeroen Merk vielen beiden met een blessure uit. Jason Esseboom (ARC) maakte zijn debuut in de Topklasse. 'We waren gelijkwaardig aan Excelsior. Het is onze eigen schuld dat we hebben verloren. Dat was nergens voor nodig geweest', meent Marcel Vondeling. Trainer Edwin Vurens: 'Positief is dat we twee keer gescoord hebben. Verder minsten we de druk naar voren.'

Alphia bekert verder na monsterzege

De tweede ronde van de KNVB Beker kon Alphia al bijna niet meer ontgaan, maar iedereen die ook nog maar een beetje twijfelde was na zaterdag overtuigd. Alphia klopte GGK namelijk met 8-0. Mede dankzij een zuivere hattrick van Michel Nolten in de eerste helft: 1-0, 2-0 en 3-0. Na een goed uur voetballen zorgde Jeffrey Heppener voor 4-0, gevolgd door de 5-0 van Jean N'Kutu, Kevin van Zutphen (6-0), een eigen doelpunt van de Rotterdammers en de 8-0 eindstand van Mark van Munsteren.

Het bekertoernooi voor Zwammerdam en Aarlanderveen is ten einde. Zevenhoven boekte zaterdag een zwaarbevochten zege op Zwammerdam. Oud-ARC'er Roland Verlaan stifte de 1-0 op het scorebord. Via Mitchell Henkes en Klaas Zwijnenburg kwam Damme op 1-1 en 1-2. Daarna was het gedaan met de pret en scoorde de thuisploeg drie maal: Jens van Zon (2-2), Marco Pellegrom (3-2, penalty) en Jens van Zon (4-2).

Aarlanderveen, dat al uitgeschakeld was, speelde zaterdag een niet onverdienstelijke wedstrijd tegen Kamerik. Na de 0-1 van de bezoekers leek Jorn Poelwijk na een fraaie aanval een punt veilig te stellen in de slotfase. Maar door twee treffers in twee minuten tijd, waaronder een strafschop, verloor Aarlanderveen met 1-3.

Fotograaf: Josh Walet