Nieuws

« Vorige - Volgende »

Beste korfbaljeugd van Nederland te zien in Alphen

17 maart 2014 - 11:18  •  KV Tempo  •  reacties

Beste korfbaljeugd van Nederland te zien in Alphen

Alphen aan den Rijn - De absolute top van de Nederlandse korfbaljeugd aan het werk zien? Dat kan zaterdag 22 maart in de Limeshal in Alphen aan den Rijn. Daar strijden de beste acht clubs van Nederland om de nationale zaaltitel bij de B-aspiranten (14-15 jaar). De organisatie van het NK is in handen van de Alphense korfbalvereniging Tempo.

Voor het Nederlands kampioenschap in de Limeshal hebben de B-hoofdklassers van de volgende verenigingen zich geplaatst: DOS’46 uit Nijeveen, DVO uit Bennekom, KZ/Hiltex uit Koog Zaandijk, Groen Geel uit Wormer, Nieuwerkerk/Trekvogels uit Rotterdam, PKC/Hagero uit Papendrecht, DeetosSnel uit Dordrecht en De Meeuwen uit Putten.

Regerend landskampioen bij de B-jeugd KCC/Delta Logistiek B1 ontbreekt op het NK. De korfballers uit Capelle aan den IJssel wisten zich in hun hoofdklasse niet te plaatsen voor de titelstrijd. De leeftijdsgenoten van Tempo spelen in competitieverband een klasse lager en kwamen daardoor niet in aanmerking voor deelname.

Tweede NK voor Tempo
De voorbereiding op het NK op 22 maart is in volle gang. Gastheer Tempo krijgt daarbij hulp van de korfbalbond KNKV, dat vier jaar geleden ook al een Nederlands kampioenschap aan Tempo toewees. Toen betrof het een NK voor D-pupillen (10-11 jaar). Mede door de inzet van een enorm aantal vrijwilligers van de Alphense korfbalvereniging kon worden teruggekeken op een zeer geslaagd toernooi.

Finale en prijsuitreiking
De officiële opening van het Nederlands kampioenschap in de Limeshal vindt plaats om 10.30 uur. De eerste poulewedstrijden beginnen om 11.00 uur. De finale staat gepland om 15.10 uur. Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats. De prijzen worden overhandigd door Wethouder Michel du Chatinier.

Fotograaf: Josh Walet
Limeshal.'
Limeshal

Behalve een sporthal, ook een hal voor beurzen, evenementen etc.