Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphen Eagles opnieuw landskampioen

6 juli 2014 - 21:59  •  Maarten van Bergen Sr.  •  reacties

Alphen Eagles opnieuw landskampioen

Alphen aan den Rijn -

De Alphen Eagles wisten de finale ongeslagen te bereiken. Evenals in 2012 en 2013 stonden ze tegen hun grootste opponent in Nederland, de Amsterdam Crusaders.

Vanaf de aftrap was het meteen een spectaculaire wedstrijd. In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden dit seizoen was het direct spannend. Na een interception wisten de Crusaders de score te openen, waarna een touch down en een verzilverde PAT bracht de stand op 7 - 0 in het voordeel van de Amsterdammers brachten. Chris Smith maakte vervolgens de eerste touch down voor de Alphenaren en Tom van Duijn verzilverde de PAT. Stand 7 - 7. Nog voor rust brachten beide spelers in dezelfde volgorde de stand op 14 - 7 in het voordeel van de regerend landskampioen. Dat was ook de ruststand.

De strijd ging gelijk op, met zo nu en dan onvriendelijkheden in het veld. Kennelijk was er toch een zekere mate van spanning die zich toonbaar maakte, want dit is zeer ongebruikelijk in het American Football. Ananias Semedo had een interception waardoor de Eagles in balbezit kwamen en voorkwamen dat de Crusaders konden scoren. Daarna werden de Eagles toch flink onder druk gezet in de eigen endzone, een safety was het gevolg, die goed was voor 2 punten voor de Amsterdammers.

Kort daarna werd de stand met een field goal op 14 - 12 gebracht. Met nog minder dan twee minuten te spelen wist Erwin Gloudemans met een interception de bal weer te veroveren voor de Alphen Eagles. Met de victory formation werd de bal gespeeld totdat de klok werd gestopt en de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd.

De zo fel begeerde 'three peat' was een feit, voor het derde jaar op rij mogen de Eagles zich landskampioen noemen van de ere divisie. Dolle feestvreugde en uitzinnige taferelen op het veld, aan de kant van de Alphen Eagles. Bij de prijsuitreiking werd er nog een Alphen Eagle in het zonnetje gezet, namelijk Erwin Gloudemans. die was uitgeroepen tot MVP (meest waardevolle speler).

Fotograaf: Josh Walet