Nieuws

« Vorige - Volgende »

Cruciale duels ARC en Alphense Boys

30 september 2011 - 18:21  •  reacties

Cruciale duels ARC en Alphense Boys

Alphen aan den Rijn -

ARC moet zijn klus klaren in noord-oost Friesland bij Harkemase Boys. Alphense Boys bezoekt Zouaven. Van beide wedstrijden doet Alphen Stad FM/TV dit weekend live radioverslag.

Harkemase Boys-ARC is een cruciale wedstrijd voor ARC. 'Dit duel bepaalt het verloop van onze competitie tot aan de winterstop. Wij zijn enorm gebaat bij een overwinning', aldus coach Edwin Vurens. Zijn ARC heeft slechts één punt behaald uit de eerste zeven wedstrijden; evenveel als vorig seizoen. Toen boekte ARC in zijn achtste treffen de eerste seizoenszege. 'Wij moeten er voor zorgen dat we met de winterstop meer punten hebben dan de tien van vorig seizoen. Anders wordt het enorm lastig, want je hebt weer ongeveer 35 punten nodig om je te handhaven en het is niet vanzelfsprekend dat je 25 punten pakt na de winterstop', veronderstelt Vurens. De papieren voor ARC's achtste wedstrijd lijken goed, want vorig seizoen won de Racing met 2-5 bij Harkemase Boys.

Direct tempert Vurens die euforie: 'De ruime zege van vorig jaar had voor een groot gedeelte te maken met de afwezigheid van de gehele Harkema-verdediging. Er stonden allemaal middenvelders achterin en dat resulteerde in een gatenkaas.' Ten opzichte van de vorige jaargang heeft de Friese club wel veel aanvallende kwaliteiten ingeleverd. 'Ze zijn nog zoekende, evenals wij.' Harkemase Boys heeft vijf punten behaald uit zijn eerste reeks wedstrijden. Alle spelers van ARC zijn speelgerechtigd en fit. Emile Linkers keert terug van een schorsing; Jeroen Merk (hersenschudding) en Maurits Splinter (voedselvergiftiging) zijn ook weer speelklaar. 'We hebben tegen IJsselmeervogels, Quick '20, Hardenberg en Genemuiden laten zien prima te kunnen spelen. Dat biedt mij hoop. Qua veldspel zijn we zeker niet het lelijkste eendje, maar qua puntentotaal nu wel', besluit de oefenmeester van ARC.

 

Alphense Boys zorgeloos naar Zouaven

Met uitzondering van de langdurig geblesseerde Bilal el Yachoubi en Shijie Hu (geschorst) kan Alphense Boys-trainer Dogan Corneille zondag over al zijn spelers beschikken. Oussama Belkaraouia is tijdig hersteld van zijn bovenbeenblessure. Tegenstander is zondag het laaggeklasseerde Zouaven. 'Vorig jaar verloren we daar. Dat was onze slechtste wedstrijd van het seizoen. We werden op strijd volledig afgebluft', aldus Corneille.

'Als we zondag vol passie spelen, hebben we meer kwaliteit dan de opponent uit Lutjebroek (Noord-Holland)', meent de oefenmeester. Zouaven bungelt met vier punten onderaan de ranglijst, maar sprokkelde wel een punt tegen medekoploper Westlandia. Alphense Boys voert samen met de Naaldwijkers de ranglijst aan. 'Dit wordt een hele belangrijke wedstrijd. Wij moeten aantonen dat we ons ook tegen lagere ploegen kunnen motiveren. Als we vol geconsentreerd spelen en winnen, zijn we echt op de goede weg.'

 

Schorsing Hooghart ten einde

De schorsing van Anton Hooghart loopt zaterdag 1 oktober af. De rechtsback van Alphense Boys werd door zijn club disciplinair gestraft na een handgemeen in de kleedkamer met aanvoerder Mohammed Zouzou, na afloop van Sportlust '46-Alphense Boys op 20 augustus. De kou tussen de twee is inmddels uit de lucht. 'Zondag speelt Anton Hooghart met het tweede elftal mee en daarna gaat hij weer volledig meedraaien met de A-selectie', aldus trainer Dogan Corneille. Naar verwachting maakt Hooghart in oktober weer deel uit van de wedstrijdselectie van Alphense Boys' hoofdmacht.

Foto: Ron Hoenson (ABteam.nl)

Fotograaf: Josh Walet
SV ARC.'
SV ARC

Samen sportief vooruit