Nieuws

« Vorige - Volgende »

Wielerronde dwars door Alphense centrum

5 september 2014 - 11:42  •  reacties

Wielerronde dwars door Alphense centrum

Alphen aan den Rijn -

 Met een bochtig parkoers dat over de Van Boetzelaerstraat, het Aarplein, De Vest en de Thorbeckestraat leidt, kunnen de liefhebbers van wielerspektakel hun hart ophalen. In totaal worden wedstrijden gereden in de categorieën sportklasse, nieuwelingen en amateurs.

Populair
De eerste Wielerronde van Alphen aan den Rijn werd in 1942 verreden, de laatste in 2002. De wedstrijd is nieuw leven ingeblazen door vijf Alphenaren: Hans van Klaveren, John Toor, Marcel Baks, Martin van der Valk en Richard Vlasman. De heren, naast ondernemers ook wielerfanaten, sloegen de handen ineen om de wielerronde van de grond te krijgen. “Dankzij de medewerking van sponsors en de gemeente kregen we het voor elkaar”, zegt Hans van Klaveren, die voorzitter is van wielervereniging Avanti. “Daarnaast is de wielersport erg populair. Avanti heeft inmiddels maar liefst achthonderd leden, dat zegt veel. Onlangs werd Olympisch schaatskampioen Bob de Jong lid. Leuk is ook dat veel van onze leden meedoen en in alle klassen een rol van de betekenis kunnen spelen.”

Steven Rooks
De aanvang van de eerste wedstrijd is 13.00 uur. De laatste finish wordt verwacht omstreeks 17.30 uur. Het startschot bij de nieuwelingen en de amateurs wordt gegeven door oud-profwielrenner Steven Rooks. Rooks won ooit de klassieker Luik-Bastenaken-Luik en het bergklassement in de Tour de France.

Het Alphense centrum is op 14 september ‘s middags afgesloten voor het overige verkeer. 

Fotograaf: Josh Walet
Centrum.'
Centrum

Het centrum van Alphen aan den Rijn..

14-09-2014 tot 14-09-2014 - Wielerronde Alphen aan den Rijn.'
14-09-2014 tot 14-09-2014 - Wielerronde Alphen aan den Rijn

De Wielerronde is terug van weggeweest