Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphens danspaar promoveert naar de Hoofdklasse

28 september 2014 - 19:45  •  Geraldine Voost  •  reacties

Alphens danspaar promoveert naar de Hoofdklasse

Alphen aan den Rijn -  

Het is geen makkelijke weg geweest voor dit fanatieke danspaar dat in October 2008 voor het eerst deelnam aan een wedstrijd van de Nederlandse Algemene Dansbond (NADB). Tot begin 2011 zat er een sterk stijgende lijn in de resultaten van de Alphenaren. Inmiddels hadden ze de S1A klasse, de op-een-na-hoogste klasse bij de senioren bereikt. 

 

Helaas werd Voost toen geveld door een erg vervelende blessure, een "frozen shoulder". Deze was zo ernstig, dat het paar enige tijd niet kon dansen. Eenmaal terug op de dansvloer viel het niet mee om het oude ritme weer op te pakken. Even overwogen van Uffelen en Voost een punt te zetten achter hun danscarrière. Hun besluit om toch door te zetten is nu beloond met een plaats in de Hoofdklasse.

 

Nu moet het paar zich gaan bewijzen binnen de Hoofdklasse om daar zo hoog mogelijk op de ranglijsten te komen. Ook internationale wedstrijden gaan nu belangrijk worden. Naast de Hoofdklasse 1 hoopt het paar ook op korte termijn de top in de Senioren 2 (45+) te bereiken. Hier zijn nog slechts 2 promotiepunten voor nodig.

 

Van Uffelen en Voost komen uit voor Danscentrum De Vos uit Alphen aan den Rijn. Ook worden zij getraind door danssportrainer Robert Bogaart, uit Kudelstaart.

Fotograaf: Josh Walet
De Vos Danscentrum.'
De Vos Danscentrum

Beoefen een van de vele verschillende dansstijlen!