Nieuws

« Vorige - Volgende »

Nieuwe methode zwemles Sportspectrum succesvol

13 november 2014 - 10:36  •  Sportspectrum  •  reacties

Nieuwe methode zwemles Sportspectrum succesvol

Alphen aan den Rijn -

Hoe belangrijk plezier in bewegen is, schetst de moeder van Josh, die zeer recent zijn A-diploma behaalde: “Na anderhalf jaar in een ander zwembad lopen tobben, zijn we in het AquaRijn terecht gekomen. Onze jongste zoon Josh was moedeloos geraakt doordat er geen progressie leek te zijn, ondanks zijn serieuze inzet. Hem wekelijks naar zwemles krijgen was een strijd aan het worden. Maar al na een paar lessen in het AquaRijn ging hij met sprongen vooruit. Dat deed z'n zelfvertrouwen enorm goed. Twee weken voor de zomervakantie zijn we naar het AquaRijn overgestapt en afgelopen 1 november had Josh z'n diploma A op zak. Wat was het afzwemmen een feestje voor hem en ons. Hij is nu zo gemotiveerd geraakt dat hij voor z'n B en C wil gaan, iets wat we een half jaar geleden echt niet hadden gedacht. We willen onze dank uitspreken voor o.a. meester Ronnie en Alexandra. Onze zoon is zwemmen leuk gaan vinden en daar draait het uiteindelijk om toch?”

Nieuw Bewegen
In de zwemlessen, die zowel in zwembad De Hoorn als zwembad AquaRijn verzorgd worden, wordt gewerkt met een lesmethode op basis van 'Nieuw Bewegen'. Nieuw Bewegen vormt de basis voor een leven lang plezier in bewegen. Het kind legt zo een prima basis voor alle sport- en beweegactiviteiten die het verder gaat beoefenen. Met deze methode spelen we in op de natuurlijke bewegingsdrang van het kind. Het aanbod is passend bij wat het kind aan wil of aan kan (readiness). We bieden veel variatie in de oefenstof, waarbij we het kind laten excelleren op het eigen niveau. Ouders spelen daarbij een belangrijke rol! Spelenderwijs leren leidt tot succes.

De lessen worden gegeven in diep water (1.20m) met gebruik van een pak met drijvers. Het pak zorgt ervoor dat kinderen op een veilige manier maximale bewegingsvrijheid hebben in diep water en dat daardoor het watergevoel zich beter en sneller zal ontwikkelen. Dit watergevoel vormt de basis voor het aanleren van de diverse zwemslagen. Uit ervaring is gebleken dat het lessen in diep water het leerproces versnelt. Door een geleidelijke afbouw van het drijfvermogen van het pakje leren kinderen uiteindelijk te zwemmen zonder pak.

Andere voordelen 
Sportspectrum gebruikt een digitaal leerlingvolgsysteem, zodat ouders thuis de vorderingen kunnen volgen. Daarnaast kunnen klanten thuis de leskaart verlengen via de webkassa, zodat in de rij staan ook niet meer nodig is. Wilt u meer weten? Bel ons via 0172-418700 of mail naar info@spikezwemles.nl 

Fotograaf: Josh Walet
Sportspectrum.'
Sportspectrum

Beheren sportaccommodaties, waaronder zwembaden, sporthallen en sportvelden