Nieuws

« Vorige - Volgende »

Maureen en Noël op weg naar de Olympische Spelen

12 maart 2015 - 12:41  •  Lotte Scholts  •  reacties

Maureen en Noël op weg naar de Olympische Spelen

Alphen aan den Rijn -

“Er waren verschillende talenten die zeer veelbelovend zijn maar Maureen en Noël hadden de beste prestaties. In onze optiek hebben zij de grootste kans op een plek in de Olympische spelen. Ook denken wij dat deze dames Alphen aan den Rijn op een positieve manier op de kaart kunnen zetten” aldus Desiree van Brussel, commissielid InSportHelden. “Eerder hebben we meerdere talenten tegelijk gesponsord. Dit keer hebben we besloten om maar twee talenten tegelijk te sponsoren. Op deze manier is het sponsorbedrag een stuk hoger. Deze financiële steun kan een hoop last wegnemen waardoor de talenten zich nog meer op hun sport kunnen richten”.

Maureen Koster, 22 jaar, begon haar hardloopcarrière toen ze zeven jaar was bij atletiekvereniging AV’47 in Boskoop. Zij breidde haar training uit onder begeleiding van haar oom, Bert Koster, die tot op de dag van vandaag haar coach is. Inmiddels traint Maureen twaalf keer per week. Ondertussen doet zij een studie rechten aan de Hogeschool Leiden, welke zij in mei hoopt af te ronden. Op 7 maart behaalde Maureen haar eerste Europese medaille: brons op de 3.000 meter tijdens het EK Indoor in Praag. “Het voelde net als goud, we hebben hier heel hard voor gewerkt.” Maureen is enorm dankbaar voor de sponsoring. “Ik las de oproep in de krant en dacht: dit is te mooi om waar te zijn. De steun en aandacht die ik ontvang voelt als een warm welkom. Tuurlijk word ik in Boskoop gesteund door mijn familie en vrienden maar dit is overweldigend.” Maureen hervat volgende week, na een beetje ontspanning, haar training en heeft volle vertrouwen in een kwalificatie voor de Olympische Spelen.

 

Noël van Klaveren, 19 jaar, is turnster. Zij begon met recreatiegym bij gymnastiekvereniging DOS in Alphen aan den Rijn toen zij zes jaar was. Al snel werd haar talent ontdekt en op haar negende deed Noël al aan topsport en trainde 12,5 uur per week. Inmiddels zijn dit dertig uur geworden, verdeeld over zes dagen bij Turnz Gymnastics Amsterdam. Hiernaast doet Noël de sportopleiding aan het Johan Cruijff College. “De combinatie is pittig en ik moet goed plannen maar het is enorm leuk” zegt Noël. Noël is er een tijd tussenuit geweest vanwege de gezondheid van haar vader. Inmiddels is hij hersteld en is Noël weer in goede conditie. “Zaterdag is de kwalificatiewedstrijd voor het EK en ik hoop ook mee te mogen doen aan het WK in oktober. Aan het WK kan alleen deelgenomen worden in teamverband. Dit is heel spannend voor ons want als we bij de eerste acht eindigen, plaatsen we ons direct voor de Olympische Spelen. Ik hoop me natuurlijk ook persoonlijk te plaatsen, dat is echt mijn grootste droom”.

Ik heb Maureen en Noël ontmoet en ben erg onder de indruk van hun ambitie en gedrevenheid. Allebei hebben ze een eigen verhaal. Hun bescheidenheid en dankbaarheid voor deze steun van ARC de Triomph bevestigt dat zij dit meer dan verdienen. Maureen en Noël, heel veel succes!

Fotograaf: Josh Walet