Nieuws

« Vorige - Volgende »

Weer een nieuw baanrecord voor Daan Spruit

19 maart 2015 - 13:24  •  STC De Rijnstreek  •  reacties

Weer een nieuw baanrecord voor Daan Spruit

Alphen aan den Rijn - Tijdens de algemene clubkampioenschappen van de Alphense schaatsvereniging reed Daan Spruit voor de derde keer een baanrecord op de 1500 meter. Eerder dit seizoen wist Daan al twee keer het baanrecord opnieuw te zetten. Een prestatie die in ruim zes jaar tijd niet was geleverd. In 2008 werd het laatste baanrecord gezet door Kai Verbij. 

 

Nu binnen een tijdsbestek van drie maanden wist Daan Spruit dit baanrecord met maar liefst vier seconden te verbeteren. Eerder reed Daan 2.16 en 2.14 minuten op de 1500 meter. Afgelopen zondag ging daar weer ruim een seconde van af en stond de klok stil op 2.13.30!

Niet alle schaatsers bij de Alphense schaatsvereniging houden zich overigens bezig met wedstrijden. Veel schaatsers rijden vooral recreatief. Tijdens de clubkampioenschappen echter niet! Ieder jaar rijdt jong en oud, ervaren en beginner met elkaar de wedstrijden. Hierdoor wordt het een ontzettend gezellige avond met veel publiek aan de kant die alle schaatsers toejuicht.

 

Zondag 15 maart was dan ook een memorabele avond voor veel schaatsers. Kinderen maar ook ouders en zelfs grootouders die voor het eerst een wedstrijd reden en daarmee de eerste keer een tijd konden neerzetten op de 500, 1000 of 1500 meter. Maar ook een avond waarin weer veel persoonlijke records werden verreden. Daarmee wordt bijna een punt gezet achter het schaatsseizoen van 2014 en 2015 en wordt bewezen dat weer heel veel sporters een vruchtbaar jaar achter de rug hebben.

 

Daan Spruit was na de reguliere wedstrijden en het behalen van een nieuw record niet meer van de baan te krijgen en wist de avond ook nog eens af te sluiten met een overwinning op de massastart. Een wedstrijd waarin hij als pupil tegen alle schaatsers jong en oud moest schaatsen.

 

De clubkampioenschappen luidden het einde van het schaatsseizoen in. Komende zaterdag worden de prijzen uitgereikt in het clubhuis in Alphen aan den Rijn. De week daarop krijgen de wedstrijdrijders nog één kans om de persoonlijke records aan te scherpen tijdens de recordwedstrijden en dan is het definitief tijd voor het zomerprogramma: inline skaten, fietsen en droogtrainingen.

Fotograaf: Josh Walet