« Vorige - Volgende »

Alphense Boys klopt Excelsior: 3-0

2 juni 2011 - 19:33  •  reacties

Alphen aan den Rijn - Ronald Ermes staat zondag in de return waarschijnlijk weer op doel.Archieffoto's: Ron Hoenson (ABteam.nl)

AVV Alphen staat met één been in de tweede klasse, nadat de formatie van Erwin van der Zee donderdag de heenwedstrijd in Delft tegen DHL met 0-2 won. Als de tweedeklasser dat resultaat zondag in Alphen niet goed kan maken, promoveert Alphen. Martin Kalkhoven schoot vlak voor rust een vrije trap in de touwen en in de 48e minuut tekende Ronny Mollers na een voorzet van Stefan den Horder voor de 0-2. Het enige smetje voor Alphen was dat Wesley Lancel in de 88e minuut rood (twee keer geel) kreeg.

DHL kreeg in de tweede helft twee grote kansen, Alphen één.

Zwammerdam heeft de heenwedstrijd tegen DWO gelijkgespeeld: 2-2. Toine Kremer zette Damme na 33 minuten op 1-0, maar voor rust vielen nog twee treffers. Wouter Bakker scoorde 1-1 en Toine Kremer 2-1. In het tweede bedrijf tekende Bakker voor de 2-2 eindstand. De thuisploeg kreeg nog wel kansen op de 3-2, maar DWO haalde een Damse inzet van de doellijn en Klaas Zwijnenburg zag zijn schot net naast gaan. Zaterdag is de return in Zoetermeer. De winnaar van DWO-Zwammerdam promoveert naar de derde klasse.

Toine Kremer scoort 1-0 en enige tijd later ook de 2-0.

Hockeyclub Alphen en Caspar Laar zijn per direct uit elkaar. Na de 3-0 nederlaag afgelopen zondag bij Derby eindigde de herenformatie op de laatste plaats in de competitie. 'Toen kwamen we samen tot de conclusie dat de koek op was en we met een schone lei aan de play-offs moesten beginnen', vertelt Laar. Bestuurslid Aimée de Rooij: 'Caspar zag in dat hij de ploeg niet meer kon motiveren. Hij wilde graag met Erwin Maarhuis (HCA's trainer volgend seizoen) de play-offs doen, maar Erwin wilde het alleen doen of niet. Wij kozen toen voor Maarhuis.'

Alphen speelde donderdag in toernooivorm voor lijfsbehoud in de eerste klasse. Dat deed het team met succes want de duels tegen HOCO (6-2) en Weert (3-0) werden gewonnen. Tegen tweedeklasser HOCO maakte Alphen een 0-2 achterstand knap goed. Weert had een overwicht van twee op het veld omdat Alphen al vroeg twee tijdstraffen kreeg, maar dat bleek als doping te werken want met fel hockey wist Alphen op 2-0 te komen. Zondag speelt de Alphense hockeyploeg de halve finale.

Fotograaf: Josh Walet