Nieuws

« Vorige - Volgende »

ARC voor drie punten naar Noordwijk

29 oktober 2011 - 09:02  •  reacties

ARC voor drie punten naar Noordwijk

Alphen aan den Rijn -

Op zoek naar eerherstel gaan ARC en Alphense Boys dit weekend. ARC blameerde zich twee weken op rij en Alphense Boys verloor de laatste competitiewedstrijd bij titelrivaal Leonidas.

Voor ARC zijn de punten belangrijk om uit de degradatiezone te komen en bij promovendus Noordwijk kan een nieuwe stap gezet worden. Alphense Boys kan periodekampioen worden.

ARC'ers Maurits Splinter en Patrick Vermeulen missen de confrontatie met Noordwijk vanmiddag. Splinter is herstellende van een kuitbeenbreuk-operatie die hij vorige week onderging. Hij is tot tenminste februari 2012 uitgeschakeld. Vermeulen kampt met een spierblessure op zijn heup. De spits wordt intensief behandeld en sluit mogelijk volgende week weer aan bij de groep. De Alphenaren moeten zich revancheren van twee blamages. Blamage één was twee weken geleden: ARC stond zeven minuten voor tijd met 2-4 voor bij FC Lisse, maar ging toch met 5-4 de bietenbrug op. En vorige week was het toppunt: tweedeklasser VOC knikkerde topklasser ARC na strafschoppen uit het bekertoernooi. Machiel van Maarseveen en Patrick Vermeulen faalden vanaf de elf meterstip.

In Noordwijk treft ARC de huidige nummer zes van de ranglijst. Bij de thuisclub oud-ARC-coach Robbert de Ruiter werkzaam als hoofdtrainer en de vorig jaar bij ARC vertrokken Rico Kogeldans speelt tegenwoordig ook in het Noordwijk-shirt. Vorig jaar verloor ARC een oefenwedstrijd met 4-0 bij Noordwijk. Het jaar daarvoor won de Racing op spectaculaire wijze de laatste officiële wedstrijd op de Duinwetering. Na de late 0-1 van Stefan Schaafsma scoorde Noordwijk in de 93e minuut 1-1, waarna Jordy Zwart in de dying seconds van de blessuretijd nog 1-2 aantekende.

Kansje Alphense Boys op periodetitel

Shijie Hu keert zondag terug in de selectie van Alphense Boys. De spits kreeg rood in de eerste wedstrijd van dit seizoen (Alphense Boys-ADO '20 op 4 september, red.) en moest vervolgens vijf wedstrijden vanaf de zijlijn toezien. Op de langdurig geblesseerde Bilal el Yacoubi na, is Alphense Boys' selectie verder fit. Of de Alphenaar gelijk in de basis terugkeert weet trainer Dogan Corneille nog niet. 'Shijie laat zien scherp en gretig te zijn, maar ik houd wel in gedachten dat het team momenteel goed draait.'

AFC '34 is de huidige hekkensluiter in de Hoofdklasse A, terwijl Alphense Boys slechts twee punten van de koploper af staat. Vorig jaar klopte de Alkmaarse club Alphense Boys tot tweemaal toe. 'Het is een lastig bespeelbare ploeg. We waren twee keer veel beter, maar verloren toch. Dit jaar zie je juist dat AFC op de een of andere manier lastig scoort en gemakkelijk tegengoals krijgt. En dat was vorig jaar juist hun kracht.'

Leonidas en Nieuwenhoorn moeten minimaal gelijkspelen tegen Elinkwijk en FC Chabab en Alphense Boys moet winnen. Het doelsaldo van vier teams ligt dicht bij elkaar: Leonidas (+7), Nieuwenhoorn (+4), ADO '20 (+7) en Alphense Boys (+6). Als Leonidas en Nieuwenhoorn gelijkspelen en Alphense Boys wint met twee doelpunten verschil, dan gaat de Alphense club uit de Hoofdklasse A voorbij beide rivalen. ADO '20 mag winnen van DHC, maar Alphense Boys moet AFC '34 dan wel met twee doelpunten meer verslaan dan waarmee ADO van DHC wint.

Foto: Jaap Hoek

Fotograaf: Josh Walet
SV ARC.'
SV ARC

Samen sportief vooruit