Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense schaatsers op het zomerijs!

22 juni 2015 - 14:02  •  STC De Rijnstreek  •  reacties

Alphense schaatsers op het zomerijs!

Alphen aan den Rijn -  

Trainer Cock Doornekamp was zeer te spreken over de locatie. Het ijs was van prima kwaliteit en de faciliteiten in Enschede waren erg goed. Dat de topschaatsers van de verschillende bekende teams hier ook schaatsten was dan ook geen verassing. Op zaterdagmorgen en zaterdagavond waren er ook nog enkele toppers aanwezig bij aankomst in de ijshal hetgeen voor de jeugdleden van de vereniging leuke ontmoetingen en plaatjes opleverde.

 

Een aantal leden van de vereniging had zich ook ingeschreven voor de wedstrijden die in de avond werden georganiseerd. Helaas leverde dit geen nieuwe records op maar het was een leuke ervaring om op een goede baan onder KNSB toezicht een wedstrijd te kunnen rijden. De broers Mulder waren die avond ook aanwezig in Enschede en voor de jongste leden van de vereniging was dit bijna belangrijker dan de wedstrijden zelf.

 

In tegenstelling tot andere jaren waarbij slechts één dag getraind werd is dit jaar besloten gezamenlijk te kamperen. Ook dat was een bijzonder leuke ervaring. Gelukkig deed het weer ook goed mee in Enschede waardoor zelfs het vaderdagontbijt in het zonnetje genuttigd kon worden.

 

Alles bij elkaar opgeteld waren de schaatsers en trainers zeer tevreden over het resultaat van dit weekeinde. Volgend weekeinde organiseert de vereniging samen met verenigingen uit Koudekerk en Leiderdorp een uitgebreide training over twee dagen met verschillende activiteiten waaronder fietsen, inline skaten en de Rabobank fietstocht.

 

Ook schaatsen of skaten? Neem eens een kijkje bij de training(en) of op www.stcderijnstreek.nl

Fotograaf: Josh Walet