Nieuws

« Vorige - Volgende »

STC De Rijnstreek organiseert kennismakingsmiddag voor de jeugd

3 september 2015 - 13:45  •  STC De Rijnstreek  •  reacties

STC De Rijnstreek organiseert kennismakingsmiddag voor de jeugd

Alphen aan den Rijn -

Het is voor het eerst dat de Alphense Schaatsvereniging dit organiseert. De club timmert de laatste jaren flink aan de weg en naast het winterseizoen is ook het het skeeleren in het zomerseizoen heel populair geworden. “Wij bieden de laatste jaren een compleet sportprogramma aan en hier is duidelijk vraag naar“, zegt Riette Smorenburg, voorzitter van de Alphense Schaatsvereniging.

“Onze vereniging zit sinds een aantal jaren weer enorm in de lift. Veel van onze jeugdleden zijn actief in de winter en de zomer en een groeiend aantal hiervan neemt deel aan wedstrijden. Wij zijn in onze nopjes met het plezier dat onze jeugd hieraan beleeft en zoals jullie vaker in de krant hebben kunnen lezen, hebben wij een aantal jeugdleden die bij de top van ons district behoren. Het is leuk om met de schaats- en skeelersport kennis te maken en daarom organiseren wij deze middag. Je hoeft absoluut nog niet te kunnen schaatsen als je kennis wilt maken met deze leuke sport. Onze club biedt ruimte aan kinderen die op elk niveau kunnen schaatsen (en skeeleren). Onze trainers zijn gewend om nieuwe kinderen te begeleiden en zeker in het begin is er veel aandacht voor hen. Het is toch even wennen om op smalle ijzers te staan”.

Op zaterdagmiddag 12 september zal STC De Rijnstreek graag meer vertellen aan kinderen tot 13 jaar en hun ouders wat het schaatsen in Leiden betekent en hoe een training eruit ziet. De vier lessen kosten 25 euro en mocht je lid worden dan zal deze bijdrage in mindering worden gebracht op het lidmaatschap. Ouders en kinderen die zich al hebben aangemeld kunnen natuurlijk ook van deze mogelijkheid gebruik maken. Tijdens de informatiesessie wordt ook uitgelegd wat er nog meer georganiseerd wordt binnen deze leuke club. Denk hierbij aan het skeeleren in de zomermaanden en het trainingskamp in Heerenveen.

De informatiemiddag is op zaterdag 12 september bij Avanti om 15:00 uur (inloop vanaf 14:30 uur). Aansluitend kunnen kinderen ook meedoen aan de skeelertraining.

Inlichtingen en aanmelding voor de informatiemiddag: info@stcderijnstreek.nl en/of telefoon 06 – 15030337.

Fotograaf: Josh Walet