Nieuws

« Vorige - Volgende »

Mt. Ventoux kleurt blauw

6 september 2015 - 21:54  •  Bianca Gloudemans  •  reacties

Mt. Ventoux kleurt blauw

Alphen aan den Rijn -

De groep bestaande uit patiënten, oud-patiënten en medewerkers van Kruijdenberg centrum voor fysiotherapie en fysiofit uit Alphen aan den Rijn had een jaar lang getraind voor deze ultieme uitdaging en verscheen enigszins gespannen maar in top conditie aan de voet van de Kale Berg.

Initiatiefnemer van dit event is Kruijdenberg centrum voor fysiotherapie en fysiofit. "Als fysiotherapie praktijk met een sterke focus op sport paste dit event perfect bij onze filosofie en passie. Fietsen is een van de eerste sporten die een patiënt in een revalidatietraject weer kan oppakken, en wat is nu mooier dan je revalidatie af te sluiten met zo’n uitdaging? Onder de deelnemers bevonden zich meerdere sporters die in de afgelopen tijd bij ons hebben gerevalideerd van een voorste kruisband reconstructie. Dagelijks worden zij door ons uitgedaagd maar we willen ons zelf ook blijven uitdagen, vandaar deze Challenge. Jouw uitdaging is tenslotte onze uitdaging."

De Mt Ventoux is met zijn 21,5 km lange beklimming met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,5% een uitdaging voor iedere fietser. De berg kent geen genade, het kan er spoken door de sterke wind maar in de zomer ook verstikkend heet zijn in het gevreesde bos en als dat nog niet genoeg is liften tal van vliegen graag met je mee.

Zaterdag 29 augustus was de berg de deelnemers van de Kruijdenberg Ventoux Challenge echter gunstig gezind. Prachtig weer, weinig wind en zo nog minder vliegen. Warm was het wel maar dat weerhield de groep er niet van zichzelf te overtreffen. De berg kleurde tot laat in de middag blauw door de speciaal voor deze uitdaging ontworpen fietsshirtjes. De top werd in totaal maar liefst 86 keer aangetikt deze dag en de enthousiaste supporters gaven het laatste mentale steuntje, want werken was het wel.

Na het succes van deze eerste editie van de Kruijdenberg Challenge smaakt het naar meer. Er wordt door de organisatie dan ook gekeken hoe er volgende jaar een nieuwe challenge georganiseerd kan worden.

 

Fotograaf: Josh Walet
Kruijdenberg Fysio.'
Kruijdenberg Fysio

Praktijk voor fysiotherapie.

Verwante nieuwsberichten