Nieuws

« Vorige - Volgende »

Wielerronde weer helemaal terug van weggeweest

10 september 2015 - 17:22  •  reacties

Wielerronde weer helemaal terug van weggeweest

Alphen aan den Rijn -

De eerste Wielerronde van Alphen aan den Rijn werd in 1942 verreden, de laatste in 2002. De wedstrijd is nieuw leven ingeblazen door vijf Alphenaren: Hans van Klaveren, John Toor, Marcel Baks, Martin van der Valk en Richard Vlasman. De heren, naast ondernemers ook wielerfanaten, sloegen de handen ineen om de wielerronde van de grond te krijgen. 

Het 1.750 meter lange parcours, dat onder andere door de Van Boetzelaerstraat, het Aarplein, De Vest en de Thorbeckestraat loopt, is omgeven met plekken waar het publiek de renners aan kan moedigen. Het publiek zal op een mooie wielerdag getrakteerd worden met wedstrijden in diverse klassen amateurs en als hoogtepunt de Dernykoers met oud-profrenners Steven Rooks, Michael Boogers, Jelle Nijdam, Maarten den Bakker, Leon van Bon, Cees Bal, Steven de Jongh, Jeroen Blijlevens, Bart Voskamp en Mathieu Hermans. De oud-profrenners krijgen tijdens hun tocht gezelschap van de zogenoemde 'Derny'. Dit is een tweetakmotor die tijdens de wedstrijd de rol van gangmaker voor de wielrenner invult.

Het volledige programma
12.00 uur tot 13.30 uur: Amateurs Criterium (60 km)
13.45 uur tot 15.00 uur: Junioren Criterium (65 km)
15.15 uur tot 16.00 uur: Dernykoers met oud-profrenners (35 minuten)
16.15 uur tot 18.00 uur: Elite-mannen/ Beloften Criterium (80 km)

Het startsein bij de nieuwelingen en amateurs op deze dag zal gegeven worden door oud-profwielrenner Steven Rooks. Rooks won ooit de klassieker Luik-Bastenaken-Luik en het bergklassement in de Tour de France.

Het belooft een waar spektakel te worden tijdens deze 53e editie van de Wielerronde van Alphen aan den Rijn op zondag 13 september. 

Fotograaf: Josh Walet