« Vorige - Volgende »

Alphense Boys deelt niet langer de tweede plaats

12 oktober 2015 - 09:01  •  Gerard Haverkamp  •  reacties

Alphen aan den Rijn -

De overwinning gaat als het succes van het collectief de boeken in, van een onverzettelijk collectief vooral. In IJsselstein verdedigden de aanvallers net zo hard als hun ploeggenoten in de laatste linie, terwijl de verdedigers bijna net zo vaak voorin te vinden waren als de aanvallers. En de mannen op het middenveld hielden permanent de controle, van wie de meest vooruitgeschoven post twee keer doel trof. Thom Nouwens dus. Kort na rust verschalkte hij VVIJ-keeper Joey Swanink na een gaaf steekballetje van Yusuf Sarica. En ook de 2-0 zo’n tien minuten later was een uitkomst van een loepzuivere aanval over verschillende schijven – met Patrick Krop als laatste station die de bal piekfijn voor Nouwens klaar legde. Dat maakte laatstgenoemde met een afgemeten trap prachtig af.

Vóór rust wist geen van beide ploegen het verschil te maken. Waar Alphense Boys in de vorige drie wedstrijden nogal eens in de verdrukking kwam, stroopte het de mouwen nu net zo hoog op als de tegenstanders. De meeste duels werden gewonnen, kansen werden bijna niet weggegeven. Tegenover de twee mogelijkheden die VVIJ kreeg (een te slap schot dat Menno de Jong makkelijk kon houden) en een kopbal rakelings over, stonden net zoveel – maar dan grotere – kansen voor de Boys. Yusuf Sarica trof echter de vuisten van de keeper en een kopbal van centrale verdediger (…) Sjors Lankhaar spatte op slag van rust op de lat uiteen.

Halverwege leek het daarom nog alle kanten uit te kunnen gaan, maar na de twee goals van Nouwens was de wedstrijd al gelopen. Het zou VVIJ niet meer lukken om nog gevaarlijk in de buurt van Menno de Jong te komen en dus kwam ook de spanning niet meer in de wedstrijd terug. Als Alphense Boys wat zuiverder in de laatste pass en afronding zou zijn geweest, had het een nog ruimere overwinning kunnen worden. Maar 2-0 was al met al toch een passende en verdiende beloning voor de ploeg van trainer Aad van den Berg, die voor de vierde keer in zes competitiewedstrijden de nul hield.

Na deze zege staat Alphense Boys nog alleen op de tweede plaats met 13 punten uit zes wedstrijden. Het gaatje met de eveneens winnende koploper Purmersteijn bleef drie punten. Fortuna Wormerveer klom naar de derde plaats (6-12) en dat is komende zondag de volgende tegenstander van de Boys, thuis op De Bijlen. Weer een topper dus.

Bekijk al het Alphense voetbalnieuws op de speciale Voetbalpagina van Alphens.nl

Fotograaf: Josh Walet