Nieuws

« Vorige - Volgende »

Schaatser Daan Spruit rechtstreeks geplaatst voor NK

18 januari 2016 - 15:02  •  STC De Rijnstreek  •  reacties

Schaatser Daan Spruit rechtstreeks geplaatst voor NK

Alphen aan den Rijn -

Naast het feit dat steeds meer Alphense schaatsers wedstrijden zijn gaan rijden kan je zien dat het niveau van deze schaatsers ook steeds toeneemt doordat er in hogere klassen wordt geschaatst. Dat resulteert niet alleen in persoonlijke records maar ook in uitnodigingen voor regionale en landelijke wedstrijden. Dit seizoen al waren er maar liefst acht Alphense schaatsers actief op de Zuid-Hollandse kampioenschappen. Aniek en Liesanne van Gorkom, Rosa Boerefijn, Jeroen Splinter, Daan Spruit, Swen Kleijbeuker, Charlotte van der Voort en Ruben van Randeraat. Uitschieter qua resultaten was wederom Daan Spruit. Hij wist de eerste plaats tijdens deze wedstrijden te bereiken en is daarmee niet alleen de snelste C Junior in Zuid-Holland maar als eerstejaars C Junior ook de snelste van Nederland.

Na de Zuid-Hollandse kampioenschappen mochten ook een viertal schaatsers meedoen aan diverse region selectie wedstrijden. Daan Spruit, Liesanne van Gorkom, Swen Kleijbeuker en Charlotte van der Voort mochten op diverse schaatsbanen wedstrijden in de eigen klasse te rijden. Ook hier sprong Daan Spruit weer boven alles uit. Met een derde plaats in de regioselectiewedstrijden allround wist hij zich rechtstreeks te plaatsen voor het NK Junioren. Hij is daarmee wel de snelste eerstejaars junior geworden! Ook afgelopen weekeinde waren er weer twee schaatsers actief voor de selectiewedstrijden junioren sprint.  Swen Kleijbeuker wist op deze wedstrijd zijn persoonlijke record op de 300 meter te verbeteren. Daan Spruit deed hetzelfde maar eindigde op de dere plaats en wist zich rechtstreeks te plaatsen voor het NK sprint voor junioren. Eerder deed hij dit al voor het NK Allround.

De Alphense vereniging stelt zich ten doel om dit niveau vast te houden en verder uit te breiden. Trainers worden momenteel steeds verder opgeleid en schaatsers krijgen de gelegenheid meer en intensievere trainingen te volgen. Maar de Alphense schaatsvereniging is van origine een brede vereniging die niet alleen wedstrijdrijders herbergt. Vanaf de jongste jeugd tot en met volwassenen worden schaatslessen gegeven voor alle niveaus. In Leiden en Den Haag wordt dus ook getraind voor beginners. Daarnaast beperkt de vereniging zich niet alleen tot sporten in de winter. In de zomer is er een uitgebreid programma voor trainingen en dan worden er inline skate wedstrijden gereden.

Voor kinderen is er nog altijd plaats om in Leiden te leren schaatsen. Voor 55 euro zijn de kinderen lid van de vereniging en kunnen ze naast de schaatslessen ook kosteloos deelnemen aan de zomerwedstrijden.

Fotograaf: Josh Walet