Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphenaar John Heitinga beëindigt zijn voetbalcarrière

2 februari 2016 - 10:22  •  reacties

Alphenaar John Heitinga beëindigt zijn voetbalcarrière

Alphen aan den Rijn -

"Sommige dingen wil je zo lang mogelijk uitstellen. En stoppen met voetbal, mijn grote passie, is er daar één van. Toch ben ik in december voor mezelf tot de conclusie gekomen, dat het moment om een punt achter mijn actieve loopbaan te zetten steeds dichterbij kwam. Sneller dan ik eigenlijk zou willen. Ik voerde hierover goede gesprekken met mijn zaakwaarnemer Rob Jansen en bij Ajax onder anderen met Frank de Boer en Edwin van der Sar. En nu maak ik het bekend. Ik stop met voetballen. Per direct", zo schrijft Heitinga.

Heitinga keerde afgelopen zomer terug bij Ajax, maar kwam weinig aan spelen toe. Zijn contract liep aan het einde van dit seizoen af. Wel hebben Ajax en Heitinga de intentie uitgesproken om een nieuwe overeenkomst aan te gaan. Heitinga gaat zich waarschijnlijk als trainer inzetten voor de jeugd bij Ajax.

Loopbaan
Heitinga begon met voetballen bij voetbalclub ARC in Alphen aan den Rijn. Daarna doorliep hij de jeugdopleiding van Ajax en maakte in 2001 zijn debuut. In 2008 vertrok hij naar Atletico Madrid en voetbalde later ook voor Everton, Fulham en Hertha BSC. Daarnaast heeft Heitinga maar liefst 87 interlands voor het Nederlands elftal op zijn naam geschreven. 

De Alphenaar neemt zondag, voor de wedstrijd in de Arena tegen Feyenoord, officieel afscheid als voetballer.

Fotograaf: Josh Walet
SV ARC.'
SV ARC

Samen sportief vooruit