Nieuws

« Vorige - Volgende »

Freerunpark in Alphen aan den Rijn gaat vrijdag open

9 februari 2016 - 11:49  •  reacties

Freerunpark in Alphen aan den Rijn gaat vrijdag open

Alphen aan den Rijn -

"We zijn twee jaar geleden begonnen met het idee voor een freerunpark", zegt Dave Hogenboom van Parkour Disciplines. "We hebben hard gewerkt om onze plannen te realiseren. Samen met Jaco Poot zijn we bijvoorbeeld druk bezig geweest met het zoeken naar sponsoren en opvragen van offertes."

Alles op één plek
Het plan is ontstaan vanuit de behoefte om alle disciplines van het freerunnen bij elkaar te kunnen brengen. "Nu moesten we met onze leerlingen vaak door heel Alphen aan den Rijn heen om de verschillende elementen van freerunnen af te gaan", aldus Dave. 

Met behulp van gebiedsadviseurs Roel Wierink, Inge van Oostende en Vincent Verbeek hebben Dave en Jacco een stappenplan voor het park gemaakt om het door de gemeente te laten goedkeuren.

Spullen uit het Thorbeckegebouw
Het initiatief wordt onder andere door de Alphense bdrijven Vlasman en de Van der Werff groep ondersteund. Vlasman heeft toestemming gegeven om spullen uit het Thorbeckegebouw, waar de freerunners een tijd lang hebben geoefend, mee te nemen en in het nieuwe park te gebruiken. De Van der Werff groep heeft financiële ondersteuning geboden.

"Als de bouw van het park klaar is, is het ook al direct te gebruiken", laat Dave weten. "Al kan het dan nog wel wat verf gebruiken. Ideeën hiervoor zijn uiteraard welkom!"

Voor meer informatie over Freerunnen en de komende lessen kan men kijken op de website van Parkour Disciplines.

Fotograaf: Josh Walet
Freerunpark.'
Freerunpark

Alle freerun disciplines bij elkaar