« Vorige - Volgende »

Alphense Boys weet VSV uit Velserbroek te kloppen

20 maart 2016 - 19:49  •  Gerard Haverkamp  •  reacties

Alphen aan den Rijn -

Dat gat lijkt te groot om in de resterende zes competitiewedstrijden nog dichtgemaakt te kunnen worden. Daarom mikt Alphense Boys voorlopig op de derde plaats, die bij een kampioenschap van Purmersteijn of Hoogland recht geeft op deelname aan de nacompetitie. Concurrenten in dat gevecht zijn Fortuna Wormerveer en AFC’34, voor zo ver je deze opponenten met zes respectievelijk zeven punten achterstand nog concurrenten mag noemen.

Al te veel voldoening schonk de zege op VSV niet. Het katterig gevoel blijft toch dat de Boys vorige week te vroeg is afgehaakt in de kampioensstrijd. Verder was het vertoonde spel tegen VSV te mager. Alphense Boys – met andermaal de 19-jarige Nordin Westenberg in de basis, dit keer voor de niet honderd procent fitte Erwin Nuytinck - kreeg weliswaar wat het wenste: een vroege openingstreffer. In plaats van daarmee lekker in de wedstrijd te komen, moesten de roodwitten in de eerste helft ver terug. De goal was overigens fraai. Na een maatwerk pass uit de tweede linie van Milan Stiphout en een handig overstapje van spits Patrick Krop, verscheen Maurice Kerkhof in de 9-de minuut alleen voor VSV-keeper Mario Veldt. De jonge middenvelder, terug in de basis-elf, rondde zeer beheerst af: 1-0.

Al voor deze openingstreffer waren over en weer kansjes te noteren. Vooral Boys-goalie Menno de Jong zou het verder druk krijgen. Een keer of vier, vijf was het soms zowel verwonderlijk als wonderbaarlijk hoe hij de nul vast wist te houden. Het grootste deel van de eerste helft was VSV de beter voetballende en gevaarlijkste ploeg. Toch had het halverwege ook ‘gewoon’ 3-0 kunnen staan, omdat Kevin Cameron bij twee gevaarlijke tegenstoten zeer dicht bij doelpunten was. De keeper en de paal stonden een goal in de weg. Ook na rust was Cameron de man van de grootste kansen, maar zocht hij twee keer in kansrijke positie het doel te hoog. Tussendoor haalde aan de andere kant Raychelo Fecunda een keer de bal van de lijn.

De meeste kansen waren ook in het tweede part voor de bezoekers, maar de goal viel na een uur  aan de andere kant. De voorzet van aanvoerder Thom Nouwens was op maat en de manier waarop Maurice Kerkhof inkopte weer fraai en bedacht: 2-0, het waren zijn eerste twee doelpunten in Boys 1. Met nog twaalf echte minuten op de klok viel de aansluitingstreffer. Half verdedigingswerk bracht keeper Menno de Jong ertoe om ver uit zijn doel te komen. Delano Post lobde de bal mooi over hem heen in het lege doel, waardoor er voor de Boys nog een heel benauwde slotfase volgde. Maar mede omdat de Boys-keeper in de extra tijd Guus Rijs op knappe wijze van scoren afhield, bleef het 2-1.

De topper in de Eerste Klasse A tussen Purmersteijn en Hoogland eindigde in een 0-2 overwinning voor de bezoekers uit Amersfoort, die daardoor op gelijke hoogte kwam met de club uit Purmerend.

Bekijk al het Alphense voetbalnieuws op de Alphens.nl voetbalpagina!

Fotograaf: Josh Walet