Nieuws

« Vorige - Volgende »

Voetbalclubs ARC en Alphense Boys gaan fuseren

31 maart 2016 - 23:00  •  reacties

Voetbalclubs ARC en Alphense Boys gaan fuseren

Alphen aan den Rijn -

Wethouder Michel du Chatinier van sport en de ondernemers, Eelco Eskens en Eric Carré (namens de sponsors) ondertekenden ook het document. 

"Het is al jarenlang tobben met het voetbal in Alphen. Beide clubs komen niet veel hoger dan de 1e klasse of de hoofdklasse, maar als we betaald voetbal naar Alphen willen halen, dan moeten de schouders er onder", zo sprak Jansma de vergadering toe.  

Gerard van der Klaauw memoreerde nog dat het tijd werd de oude animositeit, die tussen de clubs heerste, eindelijk eens te begraven. Een aantal oudere leden had nog wel over en weer bezwaar tegen de "Papen" (Alphense Boys) of van de andere kant tegen de "Hanemaaiers" (ARC), maar in overgrote meerderheid waren de leden toch voor een fusie.  

"Met betaald voetbal zetten we Alphen ook op de kaart. Het is toch citymarketing van de eerste orde als we over een paar jaar tegen clubs als Ajax, Feyenoord en PSV kunnen spelen" aldus de wethouder. Van der Klaauw zegt te mikken op een plaats in het linkerrijtje in de Eredivisie. 

Een (voorlopig bescheiden) stadion en een trainingscomplex komen dicht bij de bestaande velden van beide clubs op de plaats van de dagcamping in het Zegerslootgebied. Het complex van het failliete Wiebel Biebel blijft behouden en zal omgebouwd worden tot een ontvangstruimte voor sponsors, kleedkamers en fitnessruimte voor de spelers. John Heitinga, ooit jeugdspeler van ARC, is de beoogde trainer van de fusieclub. Hij volgt op dit moment de versnelde opleiding voor ex-profspelers tot oefenmeester I bij de KNVB. 

Aan de naam voor de nieuwe club wordt een wedstrijd verbonden. Binnenkort kan iedereen namen indienen. Er zijn al wat voorstellen zoals Alphense Racing Boys, VV RijnGouwe, Alphen Eén, Beter Alphen en AB16, maar echte favorieten zijn nog niet boven komen drijven. 

Na afloop speelde beide ploegen nog een laatste wedstrijd tegen elkaar. De uitslag was 1-4.

Fotograaf: Josh Walet