Nieuws

« Vorige - Volgende »

Ricardo van den Belt naar EK en WK obstacle running

1 juni 2016 - 11:28  •  reacties

Ricardo van den Belt naar EK en WK obstacle running

Alphen aan den Rijn -

Ricardo heeft zich tijdens de Strong Viking Run gekwalificeerd door in de wedstrijdstartgroep 1e te worden in zijn leeftijdsklasse.

Maar wie is Ricardo nou eigenlijk? Een bekend gezicht voor sportief Alphen en voorheen in het nachtleven van Alphen aan den Rijn.

Ricardo werd geboren op 13 augustus 1981 te Soest en is in 1989 naar Alphen verhuist. Na zijn vbo/mavo-opleiding motorvoertuigentechniek 1997(Noord en Bospark) is hij doorgegaan naar het Nederlands Luchtvaart college om te leren voor Vliegtuig Onderhoud Technicus 2001. In 2002 is hij als technicus aan de slag gegaan bij de Koninklijke Marine op Vliegkamp Valkenburg. Na 8 jaar het erg naar zijn zin te hebben gehad bij de Marine, waar hij heel veel aan sport deed, bleef lesgeven in sport hem meer trekken.

Bij de Marine kreeg hij de mogelijkheid om in 2008 de opleiding te volgen tot fitnesstrainer en personal trainer. In 2010 heeft hij besloten te stoppen bij de Marine en voor zichzelf te beginnen als Rico4Sport. Bij verschillende sportscholen gaf hij bootcamp, kickboksen en hardlooptraining. Ook gaf hij sport op BSO, sportlessen op diverse basisscholen en later personal training. Al snel wist hij een grote groep mensen zo enthousiast te krijgen, dat zij wekelijks groepslessen bij hem kwamen volgen. Toen in 2012 de kans zich aandeed dat Ricardo op een vaste locatie zijn activiteiten kon ontplooien, pakte hij deze met beide handen aan.

4Sport Training Center was geboren en werd gevestigd aan de Geerestein 77, het pand waar Kuipers voorheen gevestigd was. In de afgelopen vier jaar is het centrum uitgegroeid tot een zeer persoonlijk en gezellig fitnesscentrum, waarbij professionaliteit en service op nummer één staat. 4Sport neemt al jaren met haar leden deel aan diverse sportevenementen zoals de 20vanAlphen, Mudmasters en de SamenLoop voor Hoop.

Ricardo zet zich ook in voor een sportief Alphen. Zo is hij met 4Sport betrokken bij JOGG (Jongeren op gezond gewicht) en sport in de wijk. Daarnaast is hij vanuit zijn missie om Alphen sportiever te maken en zijn passie voor sport, onderdeel van de TCV Obstacle Run Alphen organisatie. Dit evenement zal 25 juni voor de tweede keer plaatsvinden, na een zeer succesvolle editie vorig jaar. Zijn obstacle run ervaring zorgt ervoor dat er ook dit jaar weer een gaaf parcours met vele uitdagende obstakels te vinden is. 

Fotograaf: Josh Walet
Rico4Sport.'
Rico4Sport

Fitnessoefeningen, hardlopen en intervaltraining buiten in de natuur.