Nieuws

« Vorige - Volgende »

STC De Rijnstreek vierde zaterdag 60-jarig jubileum

19 juni 2016 - 22:31  •  STC De Rijnstreek  •  reacties

STC De Rijnstreek vierde zaterdag 60-jarig jubileum

Alphen aan den Rijn -

Bij de officiele opening van ons jubileum schetste voorzitter Riette Smoorenburg een beeld van onze vereniging over de afgelopen decennia. Daarna feliciteerde wethouder Michel du Chatinier de jarige vereniging en hield hij een inspirerende toespraak. Hij benadrukte het belang van sport voor de jeugd in het algemeen en heeft zelf ervaren hoe leuk het skeeleren is op de fraaie sportaccommodatie langs de N11. Hij hoopt dan ook dat de jeugd van vandaag over 40 jaar ook kan terugkijken op mooie verenigingsjaren. Hij overhandigde namens het gemeente bestuur een waardebon aan Cor Doornekamp (82), het oudste lid van STC De Rijnstreek.

Tot slot gaf ondernemer Rik de Bruin van Gek van Fietsen een racefiets kado aan de vereniging waarop leden een bod konden uitbrengen. De opbrengst kan de vereniging gebruiken als investering voor de jeugd. 

In de middag genoten jong en oud van het georganiseerde Elfstedenspel, al zorgde een enorme regenbui dat wij net niet de laatste stempelpost konden halen. In de namiddag werkte het weer goed mee en hebben ruim 100 leden en oud-leden onder het genot van een drankje en barbeque kunnen bijpraten. En zoals voorzitter Riette Smoorenburg in haar toespraak zei. Het bestuur van de vereniging is bijzonder trots dat enkele Alphense ondernemers deze jubileumdag mede mogelijk hebben gemaakt.

Fotograaf: Josh Walet