Nieuws

« Vorige - Volgende »

Dit jaar opnieuw Wielerronde van Alphen aan den Rijn

11 augustus 2016 - 13:41  •  reacties

Dit jaar opnieuw Wielerronde van Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn - Om 12.00 uur start de eerste wedstrijd voor de amateurs, die het spits afbijten voor een wedstrijd over 70 kilometer. Zij worden gevolgd door de junioren die ook 70 kilometer voor de boeg hebben. Om 15.40 uur staan de Nieuwelingen aan de start voor een wedstrijd over 45 kilometer door de straten van Alphen aan de Rijn. Evenals vorig jaar staat er ook weer een Dernykoers met oud-profrenners op het programma. Om 16.45 uur vertrekken zij voor een wedstrijd van 40 minuten.

Het publiek kan tijdens de Wielerronde plaatsnemen rondom het volledige parcours. De ronde leidt onder andere langs de kermis op het Aarplein. Bij de start en finish op het Lauraplein kan men terecht voor een hapje en drankje.

Nieuw leven
De eerste Wielerronde van Alphen aan den Rijn werd in 1942 gereden, de laatste in 2002. Vorig jaar werd de wedstrijd nieuw leven ingeblazen door vijf Alphenaren: Hans van Klaveren, John Toor, Marcel Baks, Martin van der Valk en Richard Vlasman. De heren, naast ondernemers ook wielerfanaten, sloegen de handen ineen om de wielerronde van de grond te krijgen.

Na een geslaagde 53e editie, lijkt de traditie weer in ere te zijn hersteld.

Fotograaf: Josh Walet
Centrum.'
Centrum

Het centrum van Alphen aan den Rijn..