Nieuws

« Vorige - Volgende »

TEAN International belangrijk voor de toptennissers

23 augustus 2016 - 17:47  •  reacties

TEAN International belangrijk voor de toptennissers

Alphen aan den Rijn - "Het is dicht bij huis en spelers hebben meer kans op een plek in het hoofdtoernooi", zegt daviscup-captain Jan Siemerink al jaren.

Ieder jaar is Siemerink vaste gast in Alphen aan den Rijn. Vanaf een stoel op het ereterras bekijkt hij de verrichtingen van de Nederlandse deelnemers. In de voorgaande zes jaren stond er steeds een Nederlander in de finale van het herenenkelspeltoernooi. "Nederlanders doen het hier traditioneel goed. Dat is belangrijk voor hun zelfvertrouwen en goed voor de punten op de wereldranglijst", zei Siemerink vorig jaar na de verloren finale van Igor Sijsling in Alphen.

Robin Haase, Igor Sijsling en Thiemo de Bakker behoren al jaren tot de beste tennissers van Nederland. Daaronder zit een aantal talentvolle spelers, van wie Tim van Rijthoven de meeste indruk maakt. De stap van de junioren naar de senioren is enorm. "Het is een hele lange weg. Dat wordt wel eens onderschat. Bij de senioren kom je in een andere wereld. Je moet avonturier kunnen zijn, kunnen incasseren en daar doorheen worstelen." Mede daarom zijn toernooien als TEAN International zo belangrijk voor het Nederlandse tennis. "Hier krijgen spelers een podium om ervaring op te doen. Dat is erg belangrijk."

Van 3 tot en met 11 september 2016 staat de zeventiende editie van TEAN International op het programma. Sinds het eerste jaar is het toernooi steeds groter geworden en is TEAN International een podium waar de top van de toekomst aan het werk te zien is.

Fotograaf: Josh Walet