Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense Boys wint van Olympia

4 december 2016 - 20:58  •  Alphense Boys  •  reacties

Alphen aan den Rijn - De formatie van trainer Aad van den Berg was op zijn hoede voor de Goudse opponent, die aan een goede serie bezig was en met de volle winst uit drie wedstrijden bovenaan stond in de tweede periode. Op papier twee ‘voetballende’ ploegen, maar daar kwam op de gladde en harde grasmat weinig van terecht. In de eerste helft ?? die zich grotendeels op de helft van Olympia afspeelde - hadden spelers moeite om overeind te blijven; een foutje was zo gemaakt en dat overkwam deze middag bijna iedereen wel een keer. Alphense Boys kreeg in dit speldeel één grote kans, toen Olympia-keeper Robbert Dols per ongeluk een terugspeelbal opraapte. De vrije trap op enkele meters van het doel werd door aanvoerder Thom Nouwens slim genomen, maar Zakaria Azaaj wist zijn inzet nog net uit het doel te houden. Ook Olympia kreeg in de eerste helft één serieuze kans. Na wat glibberen en glijden in de Boys-verdediging mikte Joris van den Ban langs de verkeerde kant van de paal.

Omdat verzorgd voetbal bijna onmogelijk was, stelde Van den Berg zijn spelers in de rust voor om de bal maar wat sneller van achter uit voor de goal van Olympia te gooien. "En laat ze daar dan maar de fouten maken." Kort na de hervatting leverde dat de voorsprong op. Volgens plan slingerde rechtsback Milan Stiphout de bal het zestienmetergebied in, waar Arjan Ouwendijk er alleen maar tegenaan hoefde te lopen voor de 0-1. Hoewel?? zijn voetbeweging was even beheerst als subtiel. Dols en alle verdedigers waren kansloos.

Je zou verwachten dat Olympia het de Boys daarna nog wel moeilijk zou gaan maken, maar dat viel reuze mee. De Alphense laatste linie gaf geen noemenswaardige kansen weg, waardoor keeper Menno de Jong voor de derde keer dit seizoen in een uitwedstrijd de nul wist te houden. Alphense Boys kreeg met een zekere regelmaat wél kansen om de voorsprong uit te breiden. Een kopballetje van Evert Bauman eindigde bijvoorbeeld op de lat en Arjan Ouwendijk schoot een keer rakelings voorlangs. Stanley Mailoa mocht drie keer aanleggen. De eerste keer waren het de vuisten van keeper Dols en de tweede keer diens voeten, die de 0-2 voorkwamen. Bij zijn derde poging stuiterde de bal tegen de paal.

En dus moest Mailoa zich troosten met de assist, vlak voor tijd op Patrick Krop. Mailoa had de keeper al zo’n beetje kansloos gemaakt en legde breed op de spits. Die stuurde met een gave actie zijn bewaker de kou in, waarna hij de bal in het lege doel kon schieten: 0-2, de zesde treffer in deze competitie van de voorlopige clubtopscorer. En voor Alphense Boys was het de zesde overwinning in zeven uitwedstrijden, in deze eerste helft van het seizoen. Volgende week loopt die af met een thuiswedstrijd tegen FC Boshuizen. De nummer drie van 1B verloor zondag, waardoor lijstaanvoerder Leonidas (12-31) én de Boys als nummer twee (12-28) ruim op afstand staan van de rest van het klassement.

Fotograaf: Josh Walet