Nieuws

« Vorige - Volgende »

Nieuw bestuur van ATTC gooit het roer om

9 december 2016 - 14:36  •  Bestuur ATTC EVO Repro  •  reacties

Nieuw bestuur van ATTC gooit het roer om

Alphen aan den Rijn - De Alphense tafeltennisvereniging ATTC wil binnen vijf jaar bij de junioren weer meedoen op landelijk niveau. De junioren kunnen zich vanaf 2021 elk seizoen meten met de top van het amateurtafeltennis in Nederland. 

Om dat te bereiken, gaat het roer om. Net als veel sportverenigingen verliest ook deze club leden. Op dit moment zijn er ongeveer negentig leden, waar er in het verleden 130 zijn geweest. Het is moeilijk om jeugdspelers te binden en het ledenbestand telt veel meer mannen dan vrouwen.  

ATTC wil tafeltennis weer een nieuwe impuls geven. De tafeltennisvereniging is sinds 2015 bezig geweest met een inventarisatie van gevoelens, meningen en cijfers. Er heeft een schriftelijke raadpleging onder de leden plaatsgevonden. Daarnaast is het aantal opzeggingen tegen het licht gehouden, evenals de redenen om weg te gaan. Op basis hiervan is er een toekomstplan voor ATTC opgesteld.

De club legt de lat hoog. ATTC denkt dat dit haalbaar is, omdat de leden allemaal gepassioneerd zijn over tafeltennis en hart hebben voor de vereniging. ATTC telt veel vrijwilligers, goede trainers, enthousiaste tafeltennissers van alle leeftijden en niveaus, en gemotiveerde sporters.

Toekomst
Om het niveau van het tafeltennis te verhogen, gaat ATTC trainingen voor junioren en senioren meer prioriteit geven. De club wil daarnaast meer naar buiten treden. Iedere Alphenaar moet elk jaar op de een of andere manier in aanraking komen met de tafeltennisvereniging. Op basisscholen wil de club een  bijdrage leveren aan het bewegingsonderwijs. Dit alles moet ervoor gaan zorgen dat ons ledenaantal eind 2019 is gegroeid tot 130, waaronder 45 juniorleden.

Naast de belangrijke steun van hoofdsponsor EVO Repro gaan we de komende jaren op zoek naar andere sponsoren.

Het gaat niet alleen om ledenaantallen. De sfeer op de vereniging is ook erg belangrijk. Tafeltennis is bij uitstek een sport geschikt voor iedere denkbare doelgroep. ATTC wil een club zijn die deze diversiteit verenigt en waar alle leden zich thuis voelen. Jong en oud, man en vrouw, de beginner bij de recreanten en de sterspelers van het eerste team. Clubgevoel, verbondenheid, ontmoeting en sportiviteit staan voorop.

Ook bij ATTC wordt dus gesproken over de koers van de gemeente Alphen aan den Rijn, Nieuw en Anders. De vereniging zal in contact met de gemeente nagaan in hoeverre dit aansluit bij het beleid Nieuw en Anders.

Het nieuwe bestuur bestaat uit gepassioneerde mensen die beschikken over de nodige kennis en ervaring in hun aandachtsgebied. De samenstelling van het bestuur is als volgt: René Honig (voorzitter), Maria ter Hoek (secretaris), Vincent Schoemaker (penningmeester) en Marc Leuring (Bestuurslid Leden).

Fotograaf: Josh Walet
Tags: attc, bestuur
ATTC EVO Repro.'
ATTC EVO Repro

Tafeltennis ATTC EVO Repro