Nieuws

« Vorige - Volgende »

20 van Alphen inspireert AAV'36 tot snelle tijden

6 maart 2017 - 09:35  •  AAV'36  •  reacties

20 van Alphen inspireert AAV36 tot snelle tijden

Alphen aan den Rijn - Ondanks de steeds slechter wordende omstandigheden is de 2017 editie van de 20 van Alphen voor veel Roadrunners van AAV’36 een inspiratie gebleken tot het lopen van snelle tijden. De lopers en loopsters van AAV’36 hebben daarmee vooral in het Businessloop klassement, maar ook bij de prestatielopen en wedstrijd, gezorgd voor een groot aantal podiumplaatsen.

Waar net als afgelopen jaar de podiumplaatsen voornamelijk door de vrouwen werden behaald zijn het de mannen die dit jaar de aandacht op zich vestigen met snelle tijden. Een van de snelste lopers van AAV’36 in het individuele klassement van de Businessloop op de 20 km bleek met een 5 e plaats trainer en voormalig triatleet Jan van de Marel in 1:15:21. Niet ver daarachter gevolgd door Tom Kruis, die in een persoonlijk record van 1:17:16 en met een 7e plaats een uitstekende test heeft gehad in zijn voorbereiding op de marathon van Rotterdam. Ook plaats 8 van Jelle Keus (1:19:12) en plaats 12 van Barry Spaargaren (1:20:33) waren goed voor een persoonlijk record. Ondanks deze snelle tijden was het uiteindelijk Hugo Vrolijk (1:29:34) die als enige met een 3 e plaats in de wedstrijdcategorie mannen 55 een podiumplek wist te bemachtigen.

Bij de vrouwen op de 20 km heerste vooral tevredenheid over de podiumplaatsen. Het volledige podium bij de Businessloop werd hier bezet door loopsters uit de snelste Roadrunners groep van AAV’36. Liselotte van den Berg ging hierbij de andere vrouwen voor in een uitstekende 1:22:29. Ondanks dat deze warmweer loopster na een worsteling met de omstandigheden verkleumd en ontevreden over de finish kwam, zou zij met deze tijd 5 e zijn geworden in het wedstrijdklassement. Op een 2 e plaats vinden we Nathalie Klaassen terug in sterke 1:26:09, waarmee Nathalie (vorig jaar nog op het podium van de 10 km Businessloop) heeft laten zien ook de langer afstanden goed aan te kunnen. Verrassend was ook de tijd van Janneke Verhorst die in 1:28:38 haar 3 e plaats van afgelopen jaar wist te prolongeren, maar hiervoor wel bijna 7 minuten sneller moest lopen dan in 2016. Dat de vrouwen op meer fronten goed presteerde op de 20 km blijkt tevens uit de 1 e plaats bij de prestatieloop van Wanda Alink (1:29:43) en de 6 e plaats van trainster Judith Mooy (1:33:39). Maar ook de 1 e plaats in de wedstrijdcategorie vrouwen 45 van Sandra Volkerijk (1:36:53) is een vermelding waard.

Ook op de 10 km Businessloop waren het de vrouwen die net als afgelopen jaar het podium wisten te bereiken. Door de overstap van Liselotte en Nathalie naar de 20 km kon Barbara van Miltenburg haar 3 e plaats van vorig jaar inruilen voor een 1 e plaats en was met een tijd van 43:34 ook nog eens bijna een halve minuut sneller. Deborah Zuijdendorp had hierbij dezelfde ervaring en kon ten opzichte van afgelopen jaar ook 2 plaatsen opschuiven om beslag te leggen op de 3 e plaats. Dat haar tijd van 45:12 iets langzamer was dan in 2016 had waarschijnlijk alles te maken met de zware omstandigheden.

Dat het voor de mannen op de 10 km veel moeilijker is om het podium te halen is een gevolg van de grote concurrentie op deze afstand. Traditioneel kent de 10 km altijd het grootste aantal deelnemers van alle afstanden tijdens dit evenement. De snelste van allemaal op de 10 km dit jaar (33:25) was overigens geen onbekende voor de Alphenaren. Vluchteling en geboren Eritreeër Solomon Teklebrhen heeft eind 2015 en begin 2016 ongeveer een half jaar lang getraind bij AAV’36. Voor hem dus een plezierig weerzien met oud trainingsmaatjes. Solomon nam met zijn overwinning overigens revanche voor 2016 waarbij hij destijds al na 3 kilometer geblesseerd moest uitstappen. Op gepaste afstand van Solomon wist Sander Eijs in 39:11 de 10 e positie te bereiken in het Businessloop klassement. Overigens nadat hij eerder op de dag ook al de 5 km had gelopen, die hem een 2 e plaats heeft opgeleverd in een tijd van 18:34. Niet ver achter Sander wist Leon Hoogeveen met een 17 e plaats in 41:16 zijn persoonlijk record tot op enkele seconden te benaderen, terwijl Wilfred Rijnsburger op plaats 20 met een tijd van 41:30 wel zijn persoonlijk record realiseerde.

Natuurlijk heeft AAV heeft zich ook met goede prestaties laten zien op kortere afstanden. Op deze afstanden is echter vooral de jeugd actief en het zijn er eigenlijk te veel om op te noemen. Om niemand te vergeten kunt u dan ook beter bij de uitslagen op de site van de organisatie (http://www.20vanalphen.nl/uitslagen) op zoek gaan naar de resultaten van uw eigen favoriet. Overigens, iedereen die vandaag goed heeft opgelet zal gezien hebben dat onze clubgenoten zich op alle vlakken hebben ingezet bij dit mooie evenement. Of het nu was als deelnemer, tempomaker voor ander deelnemers, jurylid, masseur, parcours beveiliger of een ander deel van de organisatie, de 20 van Alphen is ook dit jaar weer een succes geworden dankzij de inzet van vele AAV’ers.

Fotograaf: Josh Walet
AAV 36.'
AAV '36

De enige atletiekvereniging in Alphen aan den Rijn.