Nieuws

« Vorige - Volgende »

Running Blind: nieuw aanbod bij AAV'36

6 maart 2017 - 10:37  •  Elsbeth Littink  •  reacties

Running Blind: nieuw aanbod bij AAV36

Alphen aan den Rijn - Afgelopen Zegerplasloop deed Ruud Warmerdam samen met zijn buddy en trainer Corrie Lansing  mee aan de Zegerplasloop om alvast de omgeving van AAV’36 te verkennen. Anderhalf jaar geleden begon Ruud met 400 meters en nu liep hij de 10 kilometer in 57.26.

Voor beginner tot gevorderde loper
Iedereen met een visuele beperking kan mee doen aan Running Blind. Je hoeft nog niet te kunnen hardlopen. Bij Running Blind kunnen we van beginnend tot gevorderd en van blind tot beperk zicht training geven. Aanbevolen is wel dat je enige basisconditie hebt, dus wel kan wandelen. Een deskundige trainster die al jarenlang Running Blind trainingen geeft in Leiden zal de trainingen bij AAV’36 verzorgen.

Buddy’s
De loper wordt gekoppeld aan een buddy die hem/haar zijn gehele training helpt. Voor de begeleiding zijn we nog op zoek naar buddy’s. Je hoeft hiervoor geen ervaring te hebben met de doelgroep of buddyschap. Je krijgt intern een cursus hiervoor. Wel is het handig als je kan joggen of hardlopen.

Kick-off op 4 april
Op 4 april is een kickoff van Running Blind. De ochtend ziet er als volgt uit:
9.30 Ontvangst en welkomstwoord door voorzitter AAV'36
9.45 Introductie Corrie Lansing, trainster Running Blind
10.00 Inspiratiesessie Stichting Running Blind. Buddy's kunnen ervaren hoe het is om blind te zijn.
10.30 Bewegen op de baan
11.00 Einde

Trainingstijden en aanmelden
De trainingen zijn op dinsdagochtend van 9.30-11.00 bij AAV’36 aan de Sportlaan 6. De accommodatie is goed toegankelijk en beschikt over kleedkamers, douches en kluisjes. Blindengeleidehonden zijn welkom en kunnen op de accommodatie blijven.

Aanmelden voor Running Blind kan door een email te sturen naar runningblind@aav36.nl. Ook als je interesse hebt in buddyschap kun je mailen naar dit adres.De eerste training staat gepland op 11 april.

Running Blind is een samenwerking tussen AAV’36, de Oogvereniging, Alphen Beweegt en Stichting Running Blind. Running Blind wordt gesponsord door Tuijn Optiek.

Fotograaf: Josh Walet
AAV 36.'
AAV '36

De enige atletiekvereniging in Alphen aan den Rijn.

04-04-2017 - Running Blind.'
04-04-2017 - Running Blind

Nieuw aanbod bij AAV'36!