Nieuws

« Vorige - Volgende »

Europees goud voor Daan Spruit op de 1500 meter

6 maart 2017 - 12:06  •  Hanneke Mennens  •  reacties

Europees goud voor Daan Spruit op de 1500 meter

Alphen aan den Rijn - Aan dit toernooi deden in totaal een kleine 300 deelnemers mee uit Nederland, Noorwegen, Duitsland, Finland, Italië, Verenigd Koninkrijk en nog enkele andere Europese landen.

Aan het eind van een al zeer succesvol seizoen verscheen Spruit deze dagen 4 keer aan de start, 2 keer op de 500 meter, 1 keer op de 1000 meter en tenslotte een keer op de 1500 meter. Een prachtig platform waar je als schaatser eigenlijk al het hele jaar naar uitkijkt om aan deel te mogen nemen. Samen met Stefan Westenbroek mocht hij voor Nederland uitkomen op deze afstanden in de leeftijdscategorie 14 jaar.

Mooie gevechten werden verreden op het ijs van Thialf. Op de sprintafstanden moest Daan in het grote sprinttalent Stefan zijn meerdere erkennen.  Drie keer zilver was het resultaat voor Daan op deze korte afstanden.

Op de 1500 meter gingen de mannen weer de strijd met elkaar aan. Zij startten in de laatste rit tegenover elkaar en dit werd echt een gevecht van man tegen man. Met een opening van 25,7 op de 300 meter en 3 volle ronden van 29,0 , 30,4 en 31,5 kwam Spruit uit op een mooie 1.56,7. In deze laatste race versloeg hij Westenbroek ruim. Goed voor goud op deze afstand. Met deze prestaties behaalde Daan een mooie zilveren 2e plaats in het overall klassement van deze Viking Race. 

Ondanks het feit dat de lente al in de lucht hangt gaan de schaatsen van Daan nog niet in het vet. Vanavond verschijnt hij in “de Uithof” aan de start bij de Clubkampioenschappen van STC “De Rijnstreek”.

 

 

 

Fotograaf: Josh Walet