Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense Boys wint van CVV Zwervers

9 april 2017 - 21:16  •  Alphense Boys  •  reacties

Alphen aan den Rijn - Als één ding deze middag duidelijk werd, was het wel hoe belangrijk Thom Nouwens voor Boys 1 is. De middenvelder startte tegen CVV Zwervers op de bank. Vorige week liep hij tegen SC Woerden een blessure op, waardoor hij deze week niet kon trainen. Zonder zijn aanvoerder is Alphense Boys nooit helemaal zichzelf. “Thom is de motor”, zei trainer Aad van den Berg, die Nouwens al na zo’n twintig minuten voor een warming up de dug-out uitstuurde. De bezoekers hadden toen trouwens al hun grootste kans van de wedstrijd gehad, maar schoten de bal rakelings voorlangs.

In de 38-ste minuut verving Nouwens Maurice Kerkhof, die kampte met de naweeën van een blessure die hij eveneens in Woerden opliep. Even later lag de 1-0 in het net, na een scherpe voorzet van Nouwens die daarmee een kluts-situatie voor de Zwervers-goal inleidde. Toen de bal voor de voeten van Patrick Krop belandde, hoefde hij die slechts een half tikkie te geven voor zijn elfde goal van het seizoen. Dat is al één meer dan zijn totaal vorig jaar.

In de tweede helft tekende Nouwens hoogstpersoonlijk voor de 2-0 en de 3-0. In de 67-ste minuut werd Kevin Cameron binnen de zestien half omver gelopen. Arbiter Wiedijk, die de Boys daarvoor al een penalty had onthouden, wees nu wel naar de stip en Nouwens voltrok het vonnis onberispelijk. Even later gaf invaller Djazz Manusama de 3-0 op een presenteerblaadje aan Nouwens, die zó vrij voor de keeper normaal gesproken nooit mist. Nu wel: de 17-jarige Zwervers-keeper Rik de Vries verijdelde de goal nog. Vlak daarna was hij echter kansloos toen een schot van Nouwens uit de tweede lijn van richting werd veranderd. Toch 3-0 door Nouwens, dus.

Dat de teller daarna niet verder opliep, was te wijten aan het missen van een groot aantal enorme kansen. Patrick Krop, Kevin Cameron, Arjan Ouwendijk, Erwin Nuijtinck, Evert Bauman en Nouwens zelf wisten het doel niet meer te vinden. Kort voor tijd redde Jerry Fortes uit een hoekschop nog de spreekwoordelijke eer voor de bezoekers, die alleen met een voetbalwonder degradatie nog kunnen ontlopen. De 3-1 was alweer de vijfde nederlaag op rij voor de gasten.

Fotograaf: Josh Walet