Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense inline skaters wederom op het podium

16 mei 2017 - 15:30  •  STC De Rijnstreek  •  reacties

Alphense inline skaters wederom op het podium

Alphen aan den Rijn - De Alphense jeugd is dit seizoen goed vertegenwoordigd bij de diverse wedstrijden. Ook in Ammerstol stonden de jeugdige sporters van het Bouwcenter Goedhart skateteam met maar liefst zes deelnemers aan de start. Vijf hiervan wisten een podiumplaats te bereiken.

Sem Spruit was de jongste deelnemer met een podiumplaats en hij wist, net als in Boskoop, de hoogste plaats te bereiken. Manou Valentijn, die in dezelfde categorie bij de meisjes rijdt had meer tegenstand en maakte daardoor helaas geen kans op een podiumplaats. 

Junior de Blois en Timo Valentijn rijden in een hogere categorie mee. Ondanks dat beiden eerstejaars zijn wisten ze beide op het podium plaats te nemen. Junior op de tweede en Timo op de derde plaats. Tijdens de afvalkoers werd er door beide heren goed samengewerkt. Timo werd mooi door Junior uit de wind gehouden waardoor de Alphense vereniging niet één maar twee podiumplaatsen verkreeg.

Bij de junioren deden Jort de Boer en Mirthe Paul mee aan de wedstrijd. Ondanks flinke tegenstand wisten beiden een derde plaats te bereiken. 

Coach Jeroen Splinter van STC De Rijnstreek kijkt tevreden terug op de wedstrijd. Nog niet zo heel lang geleden was hij de enige rijder van de vereniging die meedeed aan de wedstrijden. Nu zijn er twee competities waarin verschillende leden deelnemen en waarbij ook verschillende prijzen gewonnen worden.

Fotograaf: Josh Walet