Nieuws

« Vorige - Volgende »

Squasher Paul Coll wint zoals verwacht Alphen Open

29 mei 2017 - 15:58  •  Marc Veldkamp  •  reacties

Squasher Paul Coll wint zoals verwacht Alphen Open

Alphen aan den Rijn - In zijn toespraak na de prijsuitreiking prees Paul het niveau van de Alphense jeugd. "Voor de ontwikkeling van het squash is jeugd erg belangrijk en ik zie hier goede jeugdspelers van de thuisclub. Er is hier een goed jeugdprogramma en daar ben ik erg blij mee", aldus Paul die in de warming up van een van zijn wedstrijden nog de baan opging met de 12-jarige Ian Trouwborst (zie foto), een van de talenten van Squash Alphen.

De Aarlanderveense Sanne Veldkamp, 132e van de wereld, heeft op haar thuislocatie net niet van de hoger ingeschaalde Amerikaanse Reyna Pachenco, die 73e staat op de wereldranglijst staat, kunnen winnen. Sanne kwam knap met 2-0 voor tegen Reyna (11-5 en 11-9), maar kon net niet doordrukken. Zij had in elke daaropvolgende game nog de kans om te winnen (9-11; 10-12 en 7-11) maar het lukte net niet. Het was een uitstekende afsluiting van het seizoen van de Aarlanderveense die op 188e op de wereldranglijst begon en nu op 132 staat.

In de hoogste categorie deden nog 5 spelers van de thuisclub mee: Kim Are Killingberg 7e Heren A, Urbano Farro 10e heren A, Luke Stauffer (16 jaar!) 11e heren A, Ivo Maassen 15e Heren A en  Michelle Captein 5e Dames A. Ook in de lagere categorieën deden de Alphenaren het goed, met name in de heren D, die gewonnen werd door Gerben de Groot en waar Bas van Wijck knap 3e werd. Ondanks het zeer warme weer hebben alle spelers het hele toernooi uitgespeeld.

Fotograaf: Josh Walet
Nieuwe Sloot.'
Nieuwe Sloot

Tennis, squash, racketlon, brasserie.