Nieuws

« Vorige - Volgende »

Nieuwe Sloot haalt topsquashtrainer Flynn binnen

10 juni 2017 - 10:43  •  reacties

Nieuwe Sloot haalt topsquashtrainer Flynn binnen

Alphen aan den Rijn - De voormalig topspeler zal zich per 1 augustus aansluiten bij de squashactiviteiten van het Alphense tennis- en squashcentrum. Met de aanstelling van de uitstekend Nederlandssprekende Ier, streeft Nieuwe Sloot naar een structurele plaats binnen de top vijf squashclubs van Nederland.

Sinds enkele jaren is onder bezielende leiding van Ed Karim (speler Squash Alphen) en Gerben de Groot (Alphen Beweegt) een stevig fundament gelegd voor de jeugdopleiding van Squash Alphen. Gerben de Groot: "We zijn er trots op dat we met een mooi aanbod voor basisscholen squash landelijk op de kaart hebben kunnen zetten. Een jeugdsectie met 60 kinderen die wekelijks squash spelen, zie je bijna nergens anders in Nederland".

De Groot zal zich als buurtsportcoach met een energiek squashaanbod per het nieuwe schooljaar via de basisscholen verder richten op de gezonde leefstijl onder de Alphense jeugd.

Top vijf
Bij Nieuwe Sloot is men zich bewust van de potentie van squash, zowel lokaal als landelijk. Met de komst van een toptrainer als Ken Flynn ziet interim-squashmanager Marc Veldkamp de toekomst rooskleurig in: "De afgelopen jaren hebben vanuit Nieuwe Sloot meerdere jeugdleden zich geselecteerd voor nationale selecties. Het bleek dan lastig om hen voor de club te behouden. Door de kwaliteit van de trainingen van een impuls te voorzien, zal het mogelijk zijn om bestaande talenten vast te houden en misschien zelfs vetrokken toppers terug te winnen voor Squash Alphen!" Hiermee bevestigt de club haar ambities om binnen enkele jaren te behoren tot de top vijf squashclubs van Nederland.

Jeugdopleiding
Ken Flynn laat vanuit zijn huidige woonplaats Kuala Lumpur weten uit te kijken naar een langdurige samenwerking. De trainer/coach werkte de afgelopen jaren met de nationale jeugdselectie van Maleisië en ziet naast een succesvolle jeugdopleiding nog meer kansen.

Flynn: "De energie die ik vanuit Alphen voelde, kwam zelfs op afstand binnen. Graag ga ik met alle mensen binnen Nieuwe Sloot aan de slag. Vanzelfsprekend spreekt de impuls voor de jeugdopleiding tot de verbeelding, maar ik draag ook graag mijn steentje bij om bijvoorbeeld via de vele squashlessen van het Scala College en Ashram College de sport squash nog aantrekkelijker te maken."

Ken Flynn zal op donderdag 29 juni tijdens de laatste jeugdles van het seizoen kennismaken met alle jeugdspelers van Squash Alphen. Jeugdige sportliefhebbers kunnen elke donderdagmiddag om 16.00 uur aansluiten bij deze lessen. Deelname tot en met 29 juni kan nu kosteloos.

Fotograaf: Josh Walet
Tennisvereniging Nieuwe Sloot.'
Tennisvereniging Nieuwe Sloot

Tenniscentrum Nieuwe Sloot is de thuisbasis van de vereniging.