Nieuws

« Vorige - Volgende »

BSC Alphians got talent!!

19 juni 2017 - 11:52  •  BSC Alphians  •  reacties

BSC Alphians got talent!!

Alphen aan den Rijn - De jeugdige honkballers spelen in hetzelfde aspiranten team bij BSC Alphians en werden na een aantal selectiedagen geselecteerd voor een regio Team Den Haag Stars.

Zondagmorgen moesten ze het eerst opnemen tegen Zuid West Hurricanes (Regioteam Zeeland/West Brabant) die zij eerder op dit toernooi wisten te verslaan met maar liefst 20-3. De tweede confrontatie met elkaar verliep duidelijk minder eenvoudig. De spanning was groot en hierdoor werden schoonheids- en denkfoutjes gemaakt en bleef het hierdoor lang een gelijkspel. De mannen van Den Haag Stars pikten het gelukkig goed op, mede door een aanvallende harde honkslag van Max en het cooltjes afwerken van Kay wisten de Den Haag Stars de overwinning naar zich toe te halen. Het werd 5-1 en dus een plek in de finale!

Op een ander veld speelden Team Kennemerland en Team Rotterdam voor die andere plek in de finale. Uit die strijd werd Team Kennemerland de winnaar en de tegenstander voor het team van Max en Kay. De finale vond plaats op een mooi jeugdhoofdveld met zeer volle tribunes en een live stream op Facebook. Voor Team Kennemerland is Hoofddorp vertrouwd terrein, maar mede door goede pitching (werpen) van Ryan Hoogendoorn (oud-Alphiaan) kreeg de tegenstander er geen grip op. Puntje voor puntje liep de uitslag uit naar een 5-1 voorsprong,  maar Team Kennemerland wist zich terug te vechten naar een 5-3. Team Den Haag Stars gaf het niet meer uit handen, nullen werden gemaakt en ze bleven geconcentreerd, het werd 6-4 en de vreugde was uiteraard uitzinnig!

De moeder van Max, Debby Vonk, hield ook haar emoties niet langer in bedwang en de vreugdetranen vloeiden rijkelijk en het was haar zichtbaar teveel geworden. De moeder van Kay, Sandra Rebel, kon het wel nog opbrengen om kort even te reageren voor ons “Poeh, nou.... natuurlijk is de vreugde groot. Omdat mijn man veel honkbalervaring heeft en ook het nodige heeft meegemaakt gaan wij er nuchterder mee om. Maar voor de jongens blijft het natuurlijk geweldig, ik ben super trots op ze!”

Dit team heeft het gepresteerd als éérste Regio Den Haag een Nederlands Kampioenschap Little League in de wacht te slepen, een unieke prestatie! Na een NK volgt er een EK en voor deze jongens zal dit plaatsvinden in Polen van 17 t/m 25 juli 2017. Ze durven er nog niet teveel bij stil te staan, maar hierna - als ze Europees Kampioen worden -  is het WK in een land waar deze prachtige honkbalsport zo groot is - Amerika!

Nu eerst trainen voor het EK en uitzien naar een geslaagd toernooi in Polen.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: alphians
BSC Alphians.'
BSC Alphians

Gelegen op een geheel nieuwe locatie met een mooi nieuw clubhuis.