Nieuws

« Vorige - Volgende »

Flinke impuls voor rolstoeltennis in Alphen en regio

8 juli 2017 - 11:05  •  reacties

Flinke impuls voor rolstoeltennis in Alphen en regio

Alphen aan den Rijn - De tennisvereniging zet zich sindsdien in om iedereen met een lichamelijke handicap in beweging te krijgen. En met succes! Met behulp van de Esther Vergeer Foundation startten 4 kinderen eind 2015 met structureel aanbod. En dit groepje groeit nog altijd. 

Tennisvereniging Nieuwe Sloot vervult tot op heden een regiofunctie op het gebied van rolstoeltennis. Naast een structureel aanbod in de vorm van lesprogramma’s, toernooien en vrijspelen in zowel de zomer- als de wintermaanden, worden er evenementen georganiseerd op plaatselijk, landelijk maar ook internationaal niveau. Tijdens de laatste training voor de zomervakantie was zelfs topspeelster Diede de Groot te gast. Diede traint ook bij Nieuwe Sloot en is voor de jeugdige spelers een groot voorbeeld.

Jeugdgroep
Momenteel bestaat de jeugdgroep uit 6 enthousiaste kinderen met verschillende beperkingen. En nog steeds trainen kinderen regelmatig mee om te ervaren of rolstoeltennis bij hen past. Trainer Gerben de Groot van Alphen Beweegt probeert de trainingen zo toegankelijk mogelijk te maken en aan te passen op ieder z’n niveau. "De doelgroep is moeilijk te bereiken", vertelt Gerben. "Maar met hulp van revalidatiecentra, fysiotherapeuten, scholen en de Esther Vergeer Foundation lukt het met vlagen heel goed."

Is rolstoeltennis iets voor jou? Of ken je iemand in je omgeving die wellicht geïnteresseerd is? Neem dan contact op met Gerben de Groot, g.degroot@alphenbeweegt.nl .

Foto: Topspeelster Diede de Groot was te gast op de laatste training voor de zomervakantie.

Fotograaf: Josh Walet
Tennisvereniging Nieuwe Sloot.'
Tennisvereniging Nieuwe Sloot

Tenniscentrum Nieuwe Sloot is de thuisbasis van de vereniging.