Nieuws

« Vorige - Volgende »

Nationale Sportweek bij de Alphense zwembaden

26 augustus 2017 - 09:03  •  reacties

Nationale Sportweek bij de Alphense zwembaden

Alphen aan den Rijn - Zwembad AquaRijn zet zondag 10 september haar deuren open van 13.00 tot 16.00 uur. De Open Dag is bedoeld om aan alle Alphenaren te laten zien wat er in de Alphense zwembaden allemaal is te doen. Er zijn rondleidingen in de technische ruimte van het zwembad. Natuurlijk staat er ook een kraam met informatie over zwemlessen, evenementen & activiteiten, groepslessen en sportieve lessen.

In een deel van het bad is vrij zwemmen. Er zijn ook verschillende korte snuffelworkshops waaraan elke bezoeker mee kan doen. Op het programma staan onder meer floatfit, aquarobic, snorkelen en zeemeermin zwemmen. En ja, dat betekent dat iedereen wordt uitgenodigd om zwemkleding mee te nemen!

Workshop
Wie deelneemt aan een workshop tijdens de Open Dag in AquaRijn krijgt een voucher om samen met iemand anders gratis deel te nemen aan een volledige les tijdens de Nationale Sportweek. ‘Ik neem je mee’ is een actie van de Nationale Sportweek. Het is de bedoeling dat meer mensen interesse krijgen in een sport door met een ‘deelnemer’ mee te gaan. Ook de gasten van de Alphense zwembaden krijgen deze kans. 

Aquamarathon
In zwembad De Hoorn is maandag 11 september een Aquamarathon. In een marathonsessie van 19.15 tot 22.00 uur worden verschillende watersporten beoefend. Na het welkom staan aquarobic, powerwethshapen, aquajoggen, aquaburn, circuit, aquapower en een cooling down op het programma. In de pauze wordt een versnapering en een drankje geserveerd. Voor alle deelnemers is er een cadeautje.

Meedoen kost 7,50 euro.

SamenLoop voor Hoop Alphen
De opbrengst van de aquamarathon gaat volledig naar SamenLoop voor Hoop Alphen 2018 en dus naar KWF kankerbestrijding. Een team van De Thermen 2 doet mee aan deze 24-uurs wandelestafette. Tot het evenement op 26 en 27 mei worden verschillende sponsoracties gedaan. 

De Nationale Sportweek is een landelijk initiatief van NOC*NSF met als doel om sporten en bewegen te promoten.

Fotograaf: PR De Thermen2