Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense skaters winnen twaalf medailles

30 augustus 2017 - 16:43  •  STC De Rijnstreek  •  reacties

Alphense skaters winnen twaalf medailles

Alphen aan den Rijn - Op vrijdagavond was er een wedstrijd in de Jan van der Hoorn competitie en op zaterdag werd de finale van de Oomssport Jeugdskeelercup verreden. De oogst: vijf keer goud, twee keer zilver en vijf keer brons.

Jan van der Hoorn competitie
De Jan van der Hoorn competitie leverde de skaters van STC De Rijnstreek in Leiderdorp de eerste twee gouden plakken op voor Tess Hageraats en Tygo Blom. Danique Verhoeve en Sanne Kleijbeuker kregen zilver en Elin Lamain, Tijani el Mehroumi, Lieke van Ooij en June de Blois gingen naar huis met een bronzen plak. 

Ooms Jeugdskeelercup
Zaterdag was de finalewedstrijd van de Ooms Jeugdskeelercup. Junior de Blois ging al enige tijd aan de leiding maar moest zijn eerste plaats zwaar verdedigen. Dat lukte en dat leverde niet alleen de dagzege, maar ook de eindzege in het klassement op. Timo Valentijn stond in het klassement op een vierde plaats. Dankzij een supersnelle sprint sleepte hij nipt het brons naar binnen. Ook voor Sem Spruit was het geen gelopen race. Hij stond tweede in het klassement. Hij sloot de wedstrijd op het podium af en behaalde alsnog de winst in de competitie. Mirthe Paul werd in het eindklassement eerste. Coach Jeroen Splinter stond glunderend langs de baan. .

Alphens inline skate kampioenschap
De komende weken wordt er door de Alphense skaters nog druk getraind. Er volgen nog twee wedstrijden in de Jan van der Hoorn competitie en ook wordt er in Alphen zelf nog gereden. Op 16 september wordt gestreden om de prijzen in het Alphens inline skate kampioenschap. Deze wedstrijd is er voor alle Alphense skaters. 

 

Fotograaf: Josh Walet