Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphenaar Jelle Sels uit TEAN toernooi gemept

5 september 2017 - 21:01  •  TEAN International  •  reacties

Alphenaar Jelle Sels uit TEAN toernooi gemept

Alphen aan den Rijn - De Duitser Oscar Otte, nummer 140 van de wereldranglijst en op TEAN International als derde geplaatst, zette wildcard-speler Jelle Sels (ATP587) vanaf het begin zwaar onder druk. Alleen zijn eerste servicegame op 0-1 wist de 22-jarige Nederlander te houden. Daarna was het vechten voor wat de jonge Sels waard was. Otte liet hem alle hoeken van de baan zien. De eerste set ging dan ook op overtuigende wijze naar de 24-jarige Duitser.

Ook in de tweede set werd Sels direct gebroken. Maar hij zorgde voor hoop door meteen terug te breken. Echter, Otte zette een tandje bij en al knokte de Alphenaar voor elk punt, het merendeel van de punten ging naar Otte. Binnen een uur stond ook de tweede 6-1 op het bord.

Sels reageerde na afloop: "Hij speelde zo direct en zo snel. Dat had ik niet verwacht. Tegen dit soort spelers is mijn backhand nog wel een achilleshiel, ja. Maar hij heeft ook gewoon een betere service en goed voetenwerk. Hij speelt echt superdegelijk."

Otte speelt in de tweede ronde tegen Constant Lestienne uit Frankrijk die zijn eerste ronde partij won van de Spanjaard Daniel Munoz de la Nava.

Foto: TEAN International / Paul van Deurse

Fotograaf: Josh Walet